Θεματικές θερινές κινηματογραφικές προβολές: «Η 7η τέχνη συναντά την ελπίδα:Bγαίνοντας στο φως…».

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σας προσκαλείστη συνέχεια του 11ου κύκλου θεματικών θερινών προβολών στον κήπο του, Ερυθρού Σταυρού 37.Οι ταινίες προβάλλονται σε συνεργασία με τοGoethe-Institut Athen (Ινστιτούτο ΓκαίτεAθηνών).

Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά της νόσου Covid-19.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά χρειάζεται κράτηση θέσης. Για κρατήσειςθέσεων& πληροφορίες, καλέστε μας στο τηλ. 22410-77205(8.00-14.30 καθημερινά) ή στο mail: [email protected].

Χορηγός επικοινωνίας:Ραδιόφωνο Λυχνάρι.

Πρόγραμμα Ιουλίου (14, 21 & 28)

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στις 21.00: Μια Αναπάντεχη Φιλία (Ameilerennt)του ΤομπάιαςΒίμαν | | Βραβείο Καλύτερης Νεανικής Ταινίας.

https://www.imdb.com/title/tt5712474/?ref_=nv_sr_srsg_0

Η 13χρονη Αμελί είναι ένα γνήσιο παιδί της πόλης και πιθανότατα το πιο ξεροκέφαλο κορίτσι σε όλο το Βερολίνο. Δεν αφήνει κανέναν να της πει τι να κάνει, και λιγότερο απ’ όλους τους γονείς της, που μετά από μια κρίση άσθματος την πηγαίνουν σε μια ειδική κλινική στα βουνά, όπου και την αφήνουν. Κάνουν δηλαδή ό,τι απεχθάνεται η Αμελί. Η ίδια, αντί να δεχτεί τη βοήθεια που της προσφέρεται στην κλινική, το σκάει για ένα μέρος όπου κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι θα τη βρει: για την κορυφή του βουνού. Ανάμεσα στις βουνοκορφές των Άλπεων, γνωρίζει τον Μπαρτ, ένα ιδιόρρυθμο αγόρι. Οι δυο τους ξεκινούν για ένα περιπετειώδες ταξίδι γεμάτο δίψα για ζωή και αληθινή φιλία.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, στις 21.00: «Systemsprengers»

Σκηνοθέτης: NoraFingscheidt, Ηθοποιοί: HelenaZengel, AlbrechtSchuch, GabrielaMariaSchmeide, LisaHagmeister.

https://www.imdb.com/title/tt8535968/

«SystemCrashers» ονομάζει το γερμανικό αναμορφωτικό σύστημα ανηλίκων τα παιδιά που δεν μπορούν να ενταχθούν πουθενά. Τα απορρίπτουν ιδρύματα, τα αποβάλλουν σχολεία, τα στέλνουν πίσω ανάδοχες οικογένειες. Η Μπένι είναι ένα τέτοιο παιδί. Ένας νεαρός κοινωνικός λειτουργός με αντισυμβατικές μεθόδους θα ενδιαφερθεί ειλικρινά για το μικρό αγρίμι. Πόσο όμως μπορείς να κάνεις δικό σου ένα πρόβλημα; Μπορεί το «σύστημα» να γίνει η οικογένειά σου;

Τετάρτη 28Ιουλίου 2021, στις 21.00:Βerlin is in Germany.Σκηνοθέτης: HannesStöhr, Ηθοποιοί: JörgSchüttauf, Julia Jäger, Robin Becker.

https://www.imdb.com/title/tt0276820/?ref_=fn_al_tt_1

Όταν ο Μάρτιν, πρώην πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, απελευθερώνεται από τη φυλακή,έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες της γερμανικής επανένωσης.

Eυχαριστούμε θερμά το Ινστιτούτο ΓκαίτεΑθηνών (Goethe-Institut Athen), για τη συνεργασία.