Θάνος Πλεύρης: Άρση μέτρων για τους εμβολιασμένους μέχρι τέλος Μαρτίου

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου «τα περισσότερα από τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, θα έχουν αρθεί. Προφανώς, κάποια θα παραμείνουν, όπως η μάσκα και κάποια μέτρα αποστάσεων, τα οποία, όμως, δεν επηρεάζουν την κανονικότητα».

Όσον αφορά στους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τον υπουργό, «αυτή τη στιγμή δεν γίνεται συζήτηση για άρση μέτρων, προφανέστατα θα παραμείνουν τα μέτρα». «Οι ανεμβολίαστοι έχουν κάνει μια επιλογή, εξαιτίας της οποίας κινδυνεύουν οι ίδιοι, ενώ είναι κίνδυνος και για την κοινωνία. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να έχουν την κανονικότητα που έχουν οι εμβολιασμένοι» επισήμανε.

Νέα σχέση ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ

Ο υπουργός τόνισε ακόμη πως «επανεξετάζουμε συνολικά τις σχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ και σε σχέση με τους ιδιώτες γιατρούς. Θέλουμε να ανοίξουμε θεσμοθετημένα τη δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να παρέχουν υπηρεσία part time σε νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενά και όπου υπάρχουν προκηρύξεις και συμβάσεις που δεν καλύπτονται».

Διευκρίνισε πως «δεν εξετάζουμε απελευθέρωση των σχέσεων, αυτό που εξετάζουμε είναι να λειτουργήσουν και απογευματινά χειρουργεία που σήμερα δεν λειτουργούν και να έχουν τέτοια ευχέρεια και με όρους και ιδιωτικούς, δηλαδή με συμμετοχή και του ασθενή στο κόστος του χειρουργείου, να αυξήσει το εισόδημα του ιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest