Θα διασπαστεί τελικά ο Δήμος Ρόδου ή όχι; Συνεχίζεται…

Συνεχείς διεργασίες και συζητήσεις για το νομοσχέδιο που θα διασπάσει το ενιαίο δήμο της Ρόδου αλλά χωρίς να επιφέρουν  ουσιαστικές αποφάσεις.

Ένα παιχνίδι  για  παίχτες με γερά νεύρα με τον Υπουργό Εσωτερικών να θέλει να διασπάσει τον Δήμο Ρόδου, με το σχέδιο αυτό όμως να φέρνει πολλές αντιδράσεις σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο. Ωστόσο φαίνεται ότι η αντίστοιχη απόφαση για τον Δήμο Λέσβου πάρθηκε και θα διασπαστεί σε τέσσερις δήμους πιθανότατα. Για την Ρόδο οι συζητήσεις συνεχίζονται…

Την τελική απόφαση φαίνεται πως αναμένουν σε τοπικό επίπεδο πολλοί για να αποφασίσουν αν και που τελικά θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου.

Η προεκλογική διαδικασία στο νησί μας παραμένει στάσιμη με την διάσπαση του Δήμου να είναι το κλειδί αυτών των εκλογών. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς έχει δηλώσει πως αν διασπαστεί ο Δήμος δε θα είναι υποψήφιος, ενώ αντίθετα ο Χατζής Χατζηευθυμίου φέρεται να είναι υποψήφιος αν τροποποιηθεί ο Καλλικράτης. Η παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει και τον Δήμο και την Περιφέρεια και αναμένονται συγκεκριμένα οι υποψηφιότητες, δεδομένου του αν θα διασπαστεί ο Δήμος ή όχι. Τα ονόματα του Στράτου Καρίκη, του Μιχάλη Κόκκινου και του Φώτη Χατζηδιάκου στο προσκήνιο για τον Δήμο της Ρόδου.

Η εκκρεμότητα αυτή,  κρατάει θολό το τοπίο των εκλογών για πρώτη φορά σε διάστημα τριών μηνών πριν την εκλογική αναμέτρηση.  Ωστόσο στη Βουλή θα κατατεθεί αύριο το νομοσχέδιο για την διάσπαση των νησιωτικών Δήμων κι έτσι θα σταματήσουν όλα τα σενάρια επί του θέματος.

Pin It on Pinterest