“Τετράγωνα Κύματα” ή “Τετράγωνη Θάλασσα” – Το επικίνδυνο θαλάσσιο φαινόμενο !

Το φαινόμενο καλείται “Τετράγωνα Κύματα” ή “Τετράγωνη Θάλασσα” και μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο.

Αποτέλεσμα είναι να βρεθείτε σε μία κατάσταση που θα δυσκολευτείτε πολύ να βγείτε από το νερό, καθώς τα κύματα θα σας χτυπούν ταυτόχρονα από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Direct, αυτή η κατάσταση κυματισμού είναι αρκετά συνηθισμένη στους ωκεανούς, με μεγάλο ποσοστό των θαλάσσιων ατυχημάτων να συμβαίνουν εξαιτίας των καιρικών αλλαγών.

Το φαινόμενο των τετράγωνων κυμάτων πρόσφατα έγινε αντικείμενο συζήτησης στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, με το θέμα να γίνεται πολύ γρήγορα viral.

Οι χρήστες μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες και γνώσεις πάνω στο ζήτημα, με μια συμβουλή να κυριαρχεί.

Όταν δείτε τέτοιους κυματισμούς στη θάλασσα, καλύτερα να μην μπείτε στο νερό ή εάν τύχει να κολυμπάτε, βγείτε στη στεριά το συντομότερο.

“Μια τετράγωνη θάλασσα μοιάζει πανέμορφη από μακριά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνη” σημείωσε κάποιος.

“Ο σχηματισμός συμβαίνει όταν δύο συστήματα κυμάτων συναντώνται ενώ κινούνται σε αντίθετες γωνίες το ένα στο άλλο” συνέχισε ο χρήστης.

“Τα κύματα από το παλαιότερο καιρικό σύστημα συνεχίζουν να κινούνται μέχρι να διαλυθούν, αλλά η θάλασσα αρχίζει να στροβιλίζεται δημιουργώντας δίνες, με τα νερά να γίνονται πολύ επικίνδυνα για κολυμβητές και πλεούμενα” κατέληξε.

“Πρόκειται για κυματισμούς που προκαλούνται από καιρικά συστήματα πολύ μακριά το ένα από το άλλο. Τα κύματα ταξιδεύουν για μεγάλες αποστάσεις και κάποτε μπορεί να συγκρουστούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να είναι αυτά τα τετράγωνα κύματα” εξήγησε κάποιος άλλος χρήστης.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ