Τέταρτη χρονιά διοργάνωσης για το Treasure of Hellas

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Η ανταλλαγή κουλτούρας, δημιουργεί το ενδιαφέρον προσέλκυσης του κόσμου στο θαύμα της τέχνης»

Τέταρτη χρονιά διοργάνωσης για το Treasure of Hellas, ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, που αναδεικνύει την κουλτούρα και τον πολιτισμό διαφόρων χωρών.

«Τέχνη, χορός, μουσική, τραγούδι και χρώματα, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του φεστιβάλ, με στόχο, τις εναλλασσόμενες εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους. Είμαι χαρούμενος, διότι, αρκετές από τις δραστηριότητες, που μετά από αξιολόγηση σχετικών προτάσεων, ανέλαβε να διοργανώσει η Περιφέρεια Ν.Α.– Τμήμα Πολιτισμού και με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, έγιναν πλέον θεσμοί, γι αυτό και κάθε χρόνο, ο κόσμος τις περιμένει. Το «Treasure of Hellas» είναι μια από αυτές…

Οι αρτίστες υψηλού επιπέδου, ντόπιοι και ξένοι, στοχεύουν στο να παρουσιάσουν ένα αληθινό υπερθέαμα, με σκοπό, οι θεατές, να μυηθούν στην τέχνη του χορού, της μουσικής, του τραγουδιού, ώστε να επιτευχθεί η ανταλλαγή κουλτούρας. Κάπως έτσι, αρχίζει και το ενδιαφέρον προσέλκυσης του κόσμου στο θαύμα της τέχνης. Κάπως έτσι, η τέχνη μεγαλουργεί. Κάπως έτσι η τέχνη μας κάνει πιο ανθρώπινους. Κάπως έτσι, η τέχνη ενώνει τους λαούς. » τόνισε σε δηλώσεις του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

«Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, το ότι επιλέξαμε την Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσουμε το υπερθέαμα αυτό. Η επιλογή έγινε, διότι η Ελλάδα, είναι μια χώρα με πλούσια κουλτούρα. Καλλιτέχνες καταξιωμένοι, από όλο τον κόσμο, θα προσφέρουν για τέταρτη χρονιά, μοναδική εμπειρία στους θεατές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, διότι η Ρόδος, υποδέχεται αυτή τη διοργάνωση για τέταρτη φορά» δήλωσε η Διευθύντρια Ακαδημίας Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών Μόσχας “Academy of Arts and Educational Innovation of Moscow” – κ. Victoria Rile, η οποία ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διοργάνωση, όπως και το Δήμο Ρόδου για τη συμβολή, της Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την παραχώρηση του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» και όλους τους χορηγούς, που βοήθησαν ώστε, αυτή η εκδήλωση, να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί με τρόπο μοναδικό.

Μετά την τελετή έναρξης στο Κινηματοθέατρο Ρόδων την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, ο διαγωνισμός σχολών χορού ωδείων χορωδιών και σχολείων.

Η μεγάλη φαντασμαγορική παράσταση που ακολουθεί θα είναι ένα μιούζικαλ για όλες τις ηλικίες, που θα λάβει μέρος στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη  το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 20:30.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Pin It on Pinterest

Share This