Τέσσερις αναβάτες της λέσχης Ίκαρος στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τους

Παγωμένο ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο του πρώτου αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross για το 2019, με θερμοκρασίες να φτάνουν τους 3ο C, στην πίστα των Σερρών. Οι χαμηλές όμως θερμοκρασίες δεν σταμάτησαν τους θεατές να προσέλθουν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αλλά ούτε και τους αναβάτες που ναι μεν συνάντησαν κάποιες δυσκολίες με την παγωμένη πίστα την πρώτη μέρα στα δοκιμαστικά-προκριματικά, όμως την Κυριακή, η πίστα ήταν στην καλύτερη κατάσταση για να φιλοξενήσει τον αγώνα.
Τέσσερις αναβάτες της λέσχης Ίκαρος, εκπροσώπησαν τον όμιλο στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις κατηγορίες που συμμετείχαν ο Νίκος Λυρίου #161, ο Ανάργυρος Τσαρνάς #91 και ο Παναγιώτης Πατσανάς #24 για την MX1 και ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 για την MX2.
             Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στα πρώτα σκέλη και τα δοκιμαστικά-προκριματικά για τις κύριες κατηγορίες MX1 και  MX2, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
Στην κατηγορία MX1, o Γιάννης Τουρατζίδης με τον καλύτερο χρόνο και ο τραυματισμένος Νίκος Λυρίου με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, επικράτησαν στα πρώτα προκριματικά σκέλη, στους 12 γύρους, με διαφορά 8,6 λεπτά περίπου. Ο Άρης Τσαρνάς στην 5η θέση της κατάταξης και ο Παναγιώτης Πατσανάς στην 15η θέση.
Στην κατηγορία MX2, ο Michael Ivanov, επικράτησε με τον καλύτερο χρόνο στους 12 γύρους, δεύτερος ο Γεωργαντάς Αλέξανδρος και τρίτος ο Φραγκίσκος Ζούνης.
Στα καθιερωμένα πρώτα σκέλη του Σαββάτου για τις υπόλοιπες κατηγορίες ο Βασίλης Πακαταρίδης κέρδισε το σκέλος της ΟΡΕΝ, ο Γιώργος Μανδάνης την νέα κατηγορία Senior, ο Καμαρινός Παυλόπουλος την MX85 και ο Joshev Vanciskav την ΜΧ65.
 
           Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, ο επίσημος αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Γιάννη Τουρατζίδη να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στον θεσμό, στην κατηγορία MX1, στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κουζής Παναγιώτης και την τρίτη θέση πήρε ο Ροδίτης Νίκος Λυρίου που παρόλο τον τραυματισμό του, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και βρέθηκε στην τριάδα της νίκης στην τελική κατάταξη, βγαίνοντας δεύτερος στο πρώτο σκέλος και τρίτος στο δεύτερο σκέλος του αγώνα. Την τέταρτη θέση κατέκτησε ο Άρης Τσαρνάς και ο Παναγιώτης Πατσανάς την 15η.
Στη κατηγορία MX2, ο Michael Ivanov επικράτησε κατακτώντας την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη, ενώ ο Ροδίτης Φραγκίσκος Ζούνης, είχε μια εκπληκτική εμφάνιση, κερδίζοντας την Τρίτη θέση στην τελική κατάταξη, παίρνοντας την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και την Τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος του αγώνα και φέρνοντας συγκίνηση και υπερηφάνεια στον πατέρα του και προπονητή του.
Στις λοιπές κατηγορίες, ο Βασίλης Πακαταρίδης και ο Γιώργος Μανδάνης κέρδισαν στις ηλικιακά μεγάλες OPEN και Senior αντίστοιχα.
Στις μικρές κατηγορίες επικράτησαν οι αθλητές από την Βουλγαρία με τον  Tonchev Venciskav να κερδίζει στην ΜΧ65 και ο Victor Borislavov στην ΜΧ85.
 
Οι αθλητές της ΛΕ.ΜΟΤ. ΙΚΑΡΟΣ δήλωσαν:
Νίκος Λυρίου #161:
 
“Επιτέλους ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος αγώνας του Π.Π Motocross της χρονιάς στη πίστα των Σερρών, όπου ήταν ο πρώτος μου αγώνας στη μεγάλη κατηγορία, καταφέρνοντας να τερματίσω 2ος και 3ος για να πάρω την 3η θέση στο overall. Σωματικά και ψυχικά ήμουν ταλαιπωρημένος λόγω της άσχημης πτώσης που είχα τη περασμένη εβδομάδα και έκανα έναν συντηρητικό αγώνα αποφεύγοντας λάθη και πτώσεις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος αφού 3 μέρες πριν τον αγώνα δεν γνώριζα αν ήμουν σε θέση να συμμετάσχω. 
 
Συνεχίζω να αναρρώνω λοιπόν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις 16-17 Μαρτίου στο Άργος όπου θα είμαι έτοιμος να δώσω το 100%.
Ευχαριστώ πολύ όλους τους χορηγούς μου που είναι πάντα δίπλα στο πλευρό μου καθώς επίσης τον πατέρα μου @stamosliriou και την κοπέλα μου @kate_rinnaaa. ????✊???
P/C ? CP PRODUCTIONS (@mxin.gr)
 
#ktmsee
#michelin
#papastavrou_shops
#troyleedesigns
#sidi
#prox_3pracing
#christina_cleaning
#slutboardshop_crew
#bigballsmx
#motorex
#mp_plaketassuspension
#rise_custom 
#herbalife24 
#crossx_racing
#dxl_graphics 
Και τις τοπικές επιχειρήσεις των Σερρών #Αναψυκτηριο_Σπηλαιου_Αλιστρατης και #Αναψυκτηριο_αγιου_κωνσταντινου_αλιστρατης_Σερρων”
 
Frankie Ζούνης #37:
 
” Στο πρώτο σκέλος πάλευα για την 1η θέση σχεδόν σε όλο τον αγώνα μέχρι τον τελευταίο γύρο που κατάφερα προσπεράσω για την νίκη. Στο δεύτερο σκέλος μετά από πτώση στο πρώτο γύρο κατάφερα να φτάσω μέχρι την 2η θεση, πολύ ευχαριστημένος με τις επιδόσεις μου. Ραντεβού στο Άργος! Ευχαριστώ τον πατέρα μου, την πίστα Σερρών και τους χορηγούς μου
 
#KTMSEE
#VGRTEAM
#RACIGN DESIGN
#FALIRAKI MX PARK
#ATSIKNOUDAS ELASTIKA
#acerbis
#motomarket
#motorex”


Άρης Τσαρνάς #91:

“Στο πρώτο σκέλος του αγώνα δεν είχα καλές γραμμές, επίσης κόλλησα στην μπάρα και έτσι ξεκίνησα τελευταίος. Σε μια σύγκρουση στην πορεία που είχα με έναν άλλο οδηγό, δυστυχώς μου γύρισε το γόνατο, με αποτέλεσμα να δυσκολευτώ στην διάρκεια του αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος πάλι δεν ξεκίνησα καλά και κρατήθηκα στην τέταρτη θέση και οι γραμμές μου επίσης δεν ήταν τόσο καλές. Ευχαριστώ την πίστα Σερρών για την φιλοξενία και τους χορηγούς μου.”


 Ανανεώνουμε το ραντεβού μας λοιπόν για τον επόμενο και δεύτερο αγώνα του Π.Π. motocross, στο Άργος στις 16 και 17 Μαρτίου, στο Argos MX Park. Για την ώρα.. καλές προπονήσεις σε όλους τους αθλητές μας.

Pin It on Pinterest

Share This