Τεράστια η αύξηση κρουσμάτων στη Ρόδο – Θα ψάχνουμε ποια οικογένεια δεν έχει κρούσματα

Ταχύτατα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στη Ρόδο προκαλώντας ανησυχία στη τοπική κοινωνία καθώς σε δυο μόλις μέρες φτάσαμε τα 1000 κρούσματα .

Την ίδια ώρα τα ενεργά κρούσματα στο νησί υπολογίζονται πάνω απο 3.000 και δυστυχώς με τον ρυθμό που ανεβαίνουν θα ψάχνουμε τους μη νοσούντες με το κιάλι .

Σε πολλά χωριά κυρίως της Ανατολικής πλευράς του νησιού (βέβαια και τα υπόλοιπα δεν απέχουν πολύ) τα κρούσματα είναι τόσο πολλά που σχεδόν όλες οι οικογένειες έχουν περιστατικά κρουσμάτων .

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η αδιαφορία του πληθυσμού για τα μέτρα ατομικής προστασίας, η υψηλή μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης , η χαλαρή αστυνόμευση για την τήρηση των μέτρων στη Ρόδο, τα οικογενειακά τραπέζια των ημερών, οι συγκεντρώσεις των αρνητών έξω απο την Αστυνομική Διεύθυνση αλλά και τα χριστουγεννιάτικά τερτίπια της Δημοτικής Αρχής με χριστουγεννιάτικο χωριό να λειτουργεί ακόμα σαν μην τρέχει τίποτα και τον κόσμο να συγκεντρώνεται χωρίς προστασία , ήταν αναμενόμενο να φέρουν αυτά τα αποτελέσματα .

Το μόνο ενθαρρυντικό προς ώρας είναι πως αυτό ο τύπος της μετάλλαξης είναι πιο ήπιος και οι περισσότεροι θα το περάσουν ελαφριά αν και δεν θα λείψουν οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις . Ηδη στο Νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται περίπου 20 άτομα με τον αριθμό να αυξομειώνεται καθημερινά ενώ δυο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest