Η Ρόδος παρά τις δυσκολίες παίρνει διακρίσεις και στο τένις


Ποσό εύκολο είναι να βάλεις στον τενιστικό χάρτη ένα μικρό κοσμοπολίτικο κάποτε νησί του Αιγαίου σαν τη Ρόδο.

Θεωρητικά φαίνεται εύκολο.
Το 2009 και το 2010 με μια ιδιωτική πρωτοβουλία των Χατζηλιαμή και Κυπριάδη η Ρόδος διοργάνωσε ένα ΑTP .Κάτι σαν να λέμε αγώνα formula1 .
Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα απο τότε παρόμοια διοργάνωση δεν ξανάγινε.
Καθώς το Aegean δεν στηρίχθηκε ώστε να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί πέρασε στην ιστορία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και την απορία των ξένων γιατί δεν ξανάγινε και ποτέ θα ξαναγίνει .
Και ενώ τα χρονιά περνούν η σκιά του Aegean έπεσε βαριά σε ανθρώπους και εγκαταστάσεις στο ΡΟΑ αλλά και σε ολους τους συντελεστές του .
Αλλά είναι γνωστό πως αυτός ο τόπος γεννάει καλούς αθλητές απο τα αρχαία ακόμα χρόνια.
Η άνθηση στο άθλημα του τένις στη Ρόδο είναι διαδικασία που κρατάει πολύ καιρό καθως στηρίζεται σε ανθρώπους που αγάπησαν με πάθος αυτό το μοναδικό άθλημα και αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο για να φτιάξουν πράγματα που πρώτα αυτοί θα νιώθουν περήφανοι και μετα ολοι οι άλλοι.
Όλα αυτά θα ήταν κενά περιεχομένου αν δεν μεταφραζόταν σε συγκινήσεις και δάκρυα χαράς στα παιδικά μάτια .
Είναι γεγονός πως μια φουρνιά αθλητών απο ολους τους ομίλους και τις ακαδημίες του νησιού παλεύει να αποκαταστήσει την τενίστικη φήμη και την ιστορία του ροδίτικου τένις .
Είναι συγκινητικό πως αρχίζει να σχηματίζεται ένας μικρός πυρήνας στην αρχή απο 2-3 αθλητές και τις οικογένειες τους και σιγά σιγά πλαισιώνονται απο περισσότερους και γιγαντώνεται .
Έτσι φθάνουμε στην Κρητη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 1 εθνικό πρωταθλημα Ε2.
Παιδιά απο όλη την Ελλάδα καταφθάνουν συνήθως με δικά τους έξοδα και ένα σύνοδο που ανάλογα την ηλικία μπορεί να είναι απο το γονιό έως τον προπονητή .
Και εδώ οι νησιώτες αγωνίζονται 68 χρονια μετά για την ενσωμάτωση με την Ελλαδα.
Υπάρχουν περίπου 10 εθνικά πρωταθλήματα 1ης ,2ης, 3ης κατηγορίας μέσα στην διάρκεια ενός χρόνου και το πανελλαδικό .
Αν ζεις στην Αθήνα μπορείς να συμμετάσχεις στα περισσότερα απο αυτά απλά κάνοντας μια βόλτα με το ΙΧ και φυσικά συλλέγεις τους πολύτιμους  βαθμούς που σε κατατάσσουν στις εθνικές λίστες που σου επιτρέπουν να αλωνιστείς απευθείας ή μέσω προκριματικών στα εθνικά πρωταθλήματα.
Αν ζεις σε νησί για κάθε αγώνα σχεδόν πρεπει να πας στην Αθήνα να ξοδέψεις λεφτά για εισητηρια ξενοδοχεία και αν είσαι τυχερός και έχει καλό καιρο μπορεί και να παίξεις .
Και πάνω κάτω αυτή είναι η ιστορία στα περισσότερα αθλήματα στη νησιωτική χώρα .
Είναι λοιπόν αξιοπερίεργο το γεγονός πως 7 παιδιά με τους συνοδούς τους και 3 προπονητές φθάνουν στην Κρητη για να διεκδικήσουν την ύπαρξη της Ρόδου στο εθνικό πρωτάθλημα .
Τους αγώνες ξεκίνησε ο Πανάγος Ηλίας που με δυο νίκες στα προκριματικά προκρίθηκε στους 32 του κυρίως ταμπλό .Ακολούθηςε ο Κασλή ογλού Σερχάν που με νίκη πρόκριση στην πολυπληθέστερη κατηγορία αγόρια κάτω των 14 ετών μαζί με τον Πανάγο εισχώρησαν στο κυρίως ταμπλό ανάμεσα σε Αθηναίους θεσαλονικείς και Κρητικούς που είναι πλέον οι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος .
Αξιοπρεπέστατη η παρουσία της Κακάκη Κόμισσας στην κατηγορία κάτω των 16 καθώς μετά απο αρκετό διάστημα απουσίας απο τα γήπεδα λογω τραυματισμού επανήλθε δρυμίτερη δίνοντας ένα πολύ ωραίο αγώνα στο κυρίως ταμπλό των 32 .
Η Κορίνα Ζαράρη κατόρθωσε να φθάσει στους 16 όπου όμως η μετέπειτα φιναλίστ της κατηγορίας Κοκκινάκη την σταμάτησε .
Στην κατηγορία αγόρια κάτω των 16 άλλος ένας καλός αθλητής ο Φωτης Αναστασιάδης έφθασε στους 16 αλλά ο Πιγγός απο την Θεσσαλονίκη ανέκοψε την πορεία του .
Ο Παρισης Αναστάσης εμπειρότατος αθλητής της Ροδιακής Ακαδημίας αντισφαίρισης κατόρθωσε να φθάσει στην 8αδα αλλά η εμπειρία του Σταμούλου δεν του επέτρεψε να συνεχίσει .
Την μεγαλύτερη διάκριση στο συγκεκριμένο πρωταθλημα πέτυχε η μικρή της παρέας η δωδεκάχρονη Βικτώρια Παπαδόπουλου .
Στον πρώτο της αγώνα αντιμετώπισε τη Γιορταμάκη απο το Ρέθυμνο όπου το τελικό 6-1 ,6-0 φανέρωσε νωρίς νωρίς τις προθέσεις της ρόδιας Αθλήτριας .
Στη φάση των 16 συναντήθηκε με την Κοντολαιμακη απο τον Άγιο Νικόλαο 3η στο ταμπλό όπου όμως νίκησε με σκορ 6-1 , 6-1.
Στα προημιτελικά έπρεπε να αντιμετωπίσει την Πηχίων απο τον Παπάγο και επικράτησε στα σετ με 6-4,6-1 φθάνοντας στην τετράδα .
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών οι αγώνες αναβάλλονται οπότε η καθαρά Δευτέρα βρίσκει την Βικτώρια τους γονείς και τους προπονητές Θεοχαράτο και Χατζημιχάλη στο Ηράκλειο .
Η Παπαδόπουλου νικάει την δεύτερη του ταμπλό Τσαμπαζίδη απο τη Βάρη και περνάει στον τελικό αφήνοντας έξω ομίλους και αθλήτριες υπερδυνάμεις του χώρου.
Στον τελικό ηττάται απο την νο1 του ταμπλό Μειδάνη απο τον Παπάγο με σκορ 6-4,6-3.
Το θράσος της μικρής είναι μεγάλο, η κληρονομικότητα έχει παίξει το ρόλο της, η σκληρή δουλειά είναι στη καθημερινότητα της, αναπόφευκτα λοιπόν η Βικτώρια θα μας απασχολήσει σύντομα με τις επιδόσεις της .
Σίγουρα στους επόμενους αγώνες όλο και περισσότερα παιδιά απο τη Ρόδο θα δίνουν το παρόν ενώ η ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας δείχνει συμπτώματα επιδημίας .
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά
IMG_1921 IMG_1896 IMG_1894

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια