Τέλος στην αισχροκέρδεια – Ανώτατη τιμή μοριακού ελέγχου τα 40ευρώ, για rapid test 10

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έκανε γνωστό πως θα υπάρξει ανώτατη τιμή χρέωσης στα τεστ κορονοϊού.

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε: «Μέλημα μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνονται τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, οπότε και προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασία Καταναλωτή, τόνισε για τις τιμές πως: «Ανώτατη τιμή μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊο θα είναι τα 40ευρώ, ενώ για το rapid test τα 10 ευρώ».

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η ελληνική κυβέρνηση επιστράτευσε θεσμικά  εργαλεία για την απρόσκοπτη τροφοδοσία, επάρκεια αγαθών, την πρόσβαση των πολιτών σε προϊόντα και υπηρεσίες με χαμηλό κόστος. Αναπτύξαμε ψηφιακή πλατφόρμα για σύγκριση τιμών. Πρώτοι στην Ευρώπη ενεργοποιήσαμε το μητρώο καταγραφής επάρκειας των αγαθών» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμπουλίδης.