Σαλπάρουν ξανά τα πλοία – Τέλος η απεργία από τα ξημερώματα

Θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες

Διακοπή της απεργίας τους στις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφάσισαν οι ναυτεργάτες μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ΠΝΟ.

Από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες.

Με περισσότερους από 22.000 μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς εγκλωβισμένους στο λιμάνι της πόλης βρίσκει τη Λέσβο η αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, περίπου 16.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν από το νησί, έχουν δηλαδή καταγραφεί και τους έχει εκδοθεί το απαραίτητο έγγραφο.

Αυτοί ζουν κυρίως στην προβλήτα του επιβατικού λιμανιού της Μυτιλήνης αλλά και στην προκυμαία και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Περίπου 5.000 υπολογίζεται πως είναι οι υπήκοοι άλλων εθνοτήτων πλην σύρων που περιμένουν να καταγραφούν στους χώρους του κέντρου καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια.

Ενώ 2.000-3.000 που έφτασαν στο νησί τις τελευταίες 48 ώρες μετακινούνται από τους χώρους άφιξης τους στη βόρεια Λέσβο προς τα κέντρα καταγραφής.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης αυτή τη στιγμή έτοιμα να αναχωρήσουν για Πειραιά και Καβάλα είναι τέσσερα πλοία.

Πράγμα που σύμφωνα με το λιμεναρχείο Μυτιλήνης μεταφράζεται πως μπορούν με τη λήξη της απεργίας να αναχωρήσουν από τη Λέσβο περίπου 6.000 άτομα.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στην άμεση υλοποίηση όσων -και έγγραφα σήμερα- δεσμεύτηκαν και να αφήσουν κατά μέρος τις ολιγωρίες και τα ευχολόγια των καλών προθέσεων».

«Σύσσωμος ο κλάδος των ναυτεργατών προειδοποιεί τους υπευθύνους ότι ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε. H απεργία μας, ναι μεν λήγει αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί, πλην όμως τα λάβαρα κυματίζουν και δεν υποστέλλονται. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις» αναφέρει η ΠΝΟ.

Δηλώνει ότι αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου -οπότε κατέρχεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργία της ΓΣΕΕ-, θα κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της.

Έκτακτα δρομολόγια της Minoan Lines μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

Έκτακτα δρομολόγια θα πραγματοποιήσουν τα πλοία της Minoan Lines, μετά τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της εμπορικής και επιβατικής κίνησης τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, θα πραγματοποιήσουν τα εξής έκτακτα δρομολόγια από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΕΚΤΑΚΤA ΔΡΟΜΟΛΟΓΙA

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE) – Αναχώρηση από Ηράκλειο, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE) – Αναχώρηση από Πειραιά, με τη λήξη της απεργίας, στις 08:00 το πρωί
Το βράδυ της ίδιας ημέρας (Παρασκευή 06.11.15), θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα προγραμματισμένα βραδινά δρομολόγια στη γραμμή, ως ακολούθως:
ΒΡΑΔΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Αναχώρηση από Ηράκλειο 21:30, H/S/F KNOSSOS PALACE
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Αναχώρηση από Πειραιά 21:00, H/S/F FESTOS PALACE
Αντίστοιχα, τα δρομολόγια των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΙΝΟΑ στις γραμμές ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΤΑΛΙΑΣ, θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ)
ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA) – Αναχώρηση από την Πάτρα με προορισμό την Αγκώνα, μέσω Ηγουμενίτσας, με τη λήξη της απεργίας, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους. Η προσέγγιση στο λιμάνι της Αγκώνας, βάσει πάγιων οδηγιών των Αρχών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (07.11.15), μετά τις 05:00.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ)

ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΠΑΤΡΑ (CRUISE EUROPA) – Το προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης στις 16:30 (τοπική ώρα) από το λιμάνι της Αγκώνας μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ): ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE OLYMPIA) – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το λιμάνι της Πάτρας στις 18:00 το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Αγκώνας.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ): ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΠΑΤΡΑ (CRUISE EUROPA) – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το λιμάνι της Αγκώνας στις 16:30 (τοπική ώρα) το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Τέλος η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από το Σάββατο (07.11.15), τα δρομολόγια όλων των πλοίων στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής επανέρχονται στο κανονικό πρόγραμμά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες καλούνται να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 9896556 & +39 040 360333) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Πηγή: protothema.gr

Pin It on Pinterest

Share This