Τελευταία ευκαιρία – Γράφει ο Γιώργος Τριάντος

40 μέρες πριν τις εκλογές στο Δήμο της Ρόδου. 40 μέρες και σχεδόν κανένας συνδυασμός υποψηφίου δεν έχει συμπληρώσει ούτε το μισό των υποψηφίων. Αυτό δεν λέει τίποτα; Δεν στέλνει μηνύματα; Δεν προβληματίζει;

Σε μια κοινωνία που ταλαιπωρείται από πολλαπλά προβλήματα, σε μια πόλη που διψά για ανανέωση, ελπίδα, προοπτική, ανάπτυξη και αναβάθμιση είναι πολυτέλεια να διασκορπίζονται δυνάμεις. Είναι κρίμα και άδικο για μια καρέκλα, για ένα εγωισμό, για μια πολιτική δέσμευση να σπαταλιέται κάθε υγιής δύναμη και μυαλό σε αντιπαλότητες, σκοπιμότητες και συσχετισμούς.
Είναι κρίμα και άδικο να δίνεται ζωτικός χώρος και χρόνος σε περιφερόμενους να υπονομεύουν την ενότητα, το πνεύμα και την προσπάθεια των Ροδιτών. Γιατί όσο και αν το επιθυμούν διακαώς οι έχοντες συμφέροντα από τη διάσπαση των δημοτών, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι όλοι είμαστε Ροδίτες. Και όσοι γεννηθήκαμε εδώ και όσοι μεγάλωσαν εδώ. Αυτός είναι ο τόπος μας και γι αυτόν και μόνο πρέπει να αγωνιστούμε. Πέρα από τα προσωπικά μας, πέρα από επιδιώξεις, φιλοδοξίες και καιροσκοπισμούς.

Πόσο πιο καθαρά να το πει ο πολίτης; Πόσο πιο καθαρά να το πει η άρνησή του να συμμετέχει σε κομπανίες και άρματα; Οι αίθουσες των συγκεντρώσεων των υποψηφίων θα γεμίζουν έτσι κι αλλιώς. Όλοι πάνε σε όλους. Γιατί πρέπει να πάνε. Πρέπει να δουν και να ακούσουν πριν αποφασίσουν. Και προσωπικά δεν μου λέει τίποτα αν γεμίσει το Επιμελητήριο και το Ακταίον. Θα μου έλεγε πολλά αν μπορούσε να γεμίσει η πλατεία Κύπρου ή η πλατεία του Δημαρχείου. Με όλους μαζί. Με ένα σκοπό και ένα σύνθημα. ΤΗ ΡΟΔΟ.

Μια πετυχημένη Δημαρχία δεν είναι ένας καλός και όμορφος Δήμαρχος. Είναι και ένας πετυχημένος αντιδήμαρχος, και ένας πετυχημένος δημοτικός σύμβουλος και ένας πετυχημένος τοπικός πρόεδρος και σύμβουλος. Γιατί με το έτσι θέλω, αγαπητοί υποψήφιοι, να στερήσετε τον τόπο από χρήσιμους ανθρώπους; Γιατί με έτσι θέλω να μείνουν αναξιοποίητες υγιείς δυνάμεις σπαρμένες στους διάφορους συνδυασμούς;

Είναι η τελευταία ευκαιρία. Παραμερίστε εγωισμούς, παραμερίστε θέλω, παραμερίστε κομματικές ταμπέλες και στηρίξεις και στηριχτείτε μόνο στον πολίτη που λαχταρά χρόνια τώρα να δει όλες τις δυνάμεις αυτού του τόπου ενωμένες. Και δώστε την ευκαιρία στον τόπο αυτό και τους κατοίκους του, να δουν το βράδυ των εκλογών τη Ρόδο μας βαμμένη όχι με οποιοδήποτε χρώμα ή με το ψυχρό, ανέκφραστο και άοσμο λευκό του δήθεν ανεξάρτητου αλλά βαμμένη με χρώμα της καρδιάς μας και της ψυχής μας.

Ένας Ροδίτης

Δρ. Γιώργος Τριάντος

Χειρουργός – Διευθυντής ΕΣΥ Γ.Ν. Ρόδου

Pin It on Pinterest