Ταυτοποιήθηκε και επίσημα ο τρομοκράτης που πέρασε από τη Λέρο

Τα αποτυπώματα του νεκρού βομβιστή ταυτίζονται με εκείνα της απογραφής στο ελληνικό νησί – Την αποκάλυψη του protothema.gr πως δεν ταξίδευε μόνος του, επισημαίνουν διεθνή ΜΜΕ

Επισήμως πλέον από τις γαλλικές αρχές ταυτοποιήθηκε ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατιναχθηκε έξω από το Stade de France ως ο άντρας που καταγράφηκε ως πρόσφυγας στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος εισαγγελέας, «μολονότι η αυθεντικότητα του διαβατηρίου στο όνομα Άχμαντ Αλμοχαμάντ, γεννηθέντα στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ, στη Συρία, χρειάζεται να επαληθευτεί, υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι και αυτών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο».

Το διαβατήριό του είχε καταγραφεί στη Λέρο και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, αλλά και πληροφορίες από σερβικές εφημερίδες, ο ίδιος ταξίδεψε κατόπιν στην κεντρική Ευρώπη διαμέσου Σκοπίων. Το διαβατήριο έχει καταγραφεί επίσης σε Σερβία και Κροατία, ενώ έκτοτε δεν εντοπίζεται σε καμία άλλη χώρα, πριν τις αιματηρές επιθέσεις της Παρασκευής.

Όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr και σήμερα επισημαίνουν διεθνή ΜΜΕ, ο άντρας αυτός δεν ταξίδευε μόνος, αλλά με έναν ακόμα συμπατριώτη του, του οποίου η τύχη αγνοείται και δεν έχει συνδεθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ και ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ ναυάγησαν κοντά στη Λέρο και μεταφέρθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στο νησί, όπου και ταυτοποιήθηκαν.

Ο Αλμοχαμάντ, άμεσα εμπλεκόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι παρέμεινε στη Λέρο το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναγνώρισής του. Την επομένη, δηλαδή στις 5 Οκτωβρίου, ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ και ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ, χρησιμοποιώντας τα συριακά διαβατήρια που είχαν στη διάθεσή τους έκλεισαν δύο εισιτήρια με τα οποία πήραν το πλοίο για τον Πειραιά. Επειδή την ημερομηνία εκείνη δεν υπήρχε δρομολόγιο από την Λέρο προς τον Πειραιά, οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές μετακινήθηκαν με πλοιάριο προς την Κάλυμνο και εκεί επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Διαγόρας» το οποίο τους μετέφερε στον Πειραιά, για να συνεχίσουν κατόπιν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

πηγή: protothema.gr

Pin It on Pinterest

Share This