Μεγάλη ταλαιπωρία στο νησί της Ρόδου λόγω έλλειψης προσωπικού στα ΕΛΤΑ

Έπειτα από το αιφνίδιο ανακοινωθέν για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στο Παραδείσι, επιπλέον προβλήματα που ως επί το πλείστον αφορούν την έλλειψη προσωπικού στα Δωδεκάνησα έρχονται στο προσκήνιο.

Το κυριότερο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα εντοπίζεται στην Ιαλυσό, όπου ο ένας ταχυδρόμος – διανομέας βγήκε  σε σύνταξη και έκτοτε στο χωριό δεν υπάρχει ταχυδρόμος, καθώς δεν έχει μπει καινούριο προσωπικό στην Υπηρεσία. Το ταχυδρομείο της Ιαλυσού είναι ήδη επιβαρυμένο γιατί εκτός από το χωριό και όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, εξυπηρετεί και άλλα χωριά όπως την Παστίδα, τα Μαριτσά και την Δαματριά.  Όλοι οι κάτοικοι εξυπηρετούνται κατευθείαν από το ταχυδρομείο, με τους υπαλλήλους να μην επαρκούν και ο κόσμος να ταλαιπωρείται αρκετά.

Εκτός από την Ιαλυσό βέβαια, προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα χωριά όπως ο Αρχάγγελος, τα Αφάντου, οι Καλυθιές που εξυπηρετούν οι αγροτικοί ταχυδρόμοι κάποιες φορές την εβδομάδα. Και στο Γεννάδι το προσωπικό επιβαρύνεται με τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χωριών της Νότιας Ρόδου.

Το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Έμπωνα, που “η μοίρα του κρέμεται από μια κλωστή”, καθώς δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα το κλείσουν ή αν θα το διατηρήσουν σύμφωνα με πληροφορίες αφού δεν κρίνεται “συμφέρον” αναστατώνει  τους αρμόδιους, καθώς αν κλείσει οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ατταβύρου δε θα εξυπηρετούνται από κανένα κοντινό ταχυδρομικό πρακτορείο.

Την πόλη της Ρόδου μαζί με τα Κοσκινού εξυπηρετούν 25 ταχυδρόμοι, ενώ ανάσα στη σωστή λειτουργία των ΕΛΤΑ έδωσαν κάποιες θυρίδες  που ανέλαβε η υπηρεσία με την νέα διεύθυνση και συνδράμουν στην ταχύτερη εξυπηρέτηση του νησιού. Στην υπηρεσία έχει να γίνει πρόσληψη προσωπικού για τα Δωδεκάνησα από  το 2005 και όσοι έκτοτε έχουν φύγει από την υπηρεσία ή βγήκαν στην σύνταξη δεν έχουν αντικατασταθεί.

Το 2013 έγινε προκήρυξη θέσεων για τα ΕΛΤΑ, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η κάλυψη θέσεων στα Δωδεκάνησα, αλλά οι θέσεις δεν έχουν καλυφθεί ακόμα. Τα ΕΛΤΑ αποτελούν ακόμα μια υπηρεσία, υποστελεχωμένη από το κράτος που ακόμα μια φορά δείχνει την απαξίωση του κρατικού μηχανισμού.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest