Ταξίδεψε από την Γερμανία στη Ρόδο για να υιοθετήσει σκυλάκι που κακοποιούσαν Αθίγγανοι

Σήμερα μια κίνηση αγάπης και ευαισθησίας έλαβε χώρα στον νησί μας, καθώς η Κ.Κ. , μόνιμη κάτοικος Γερμανίας ταξίδεψε στην Ρόδο αποκλειστικά για να υιοθετήσει και να μεταφέρει στη Γερμανία  ένα κουταβάκι που στο παρελθόν είχε κακοποιηθεί από ανήλικους αθίγγανους.

Συγκεκριμένα η Κ.  εθελόντρια της ομάδας  Lucky Paws Animal Rescue Rhodes, θα υιοθετήσει το κουταβάκι που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και όσο ήταν ναρκωμένο του έφαγαν το πόδι τα ποντίκια. Το  έσωσαν από τους ανήλικους αθίγγανους φιλόζωοι του νησιού πριν από τρεις μήνες  περίπου και φιλοξενήθηκε από φιλόζωη του νησιού μέχρι σήμερα . Μετά από τις πολλές προσπάθειες να βρεθεί συνοδός για Γερμανία και αφού απέβαιναν άκαρπες, η Κ. αποφάσισε να ταξιδέψει σήμερα στη Ρόδο γι αυτό τον λόγο και να γυρίσει πίσω στη Γερμανία με το κουταβάκι.

Μαζί της θα πάρει ακόμα 4 αδέσποτα κουταβάκια, τα οποία έχουν βρει ήδη οικογένειες στην Γερμανία που εξέφρασαν ενδιαφέρον και τα περιμένουν με αγάπη και ανυπομονησία. Σε αυτήν την προσπάθεια συνέβαλε σημαντικά η φιλοζωική οργάνωση της Ρόδου “ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ” που κάλυψε τα έξοδα αλλά φρόντισε και όλα τα διαδικαστικά της υιοθεσίας με τα απαραίτητα συμβόλαια.  Στην Γερμανία η υιοθέτηση ενός ζώου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς πρέπει να ασφαλίσεις το κάθε σκυλάκι και να πληρώνεις φόρο γι αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεξουαλικά κακοποιημένο αυτό κουταβάκι ήταν ο λόγος για τον οποίο ο1378140_10200607194729068_80459911_n Εισαγγελέας Ρόδου εξήγγειλε  για πρώτη φορά  κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση , τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πολύ σημαντική η δράση των φιλοζωικών οργανώσεων του νησιού μας και των εθελοντών που το καλοκαίρι που πέρασε, διέσωσαν σχεδόν όλα τα κουτάβια από τους ανήλικους αθίγγανους που τα ναρκώνουν και επαιτούν με τη συντροφιά τους, χωρίς να τους παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζονται. Στη συνέχεια φροντίζουν να τους βρουν οικογένειες που θα είναι το σπίτι που θα τους χαρίσει στορμή, ζεστασιά και αγάπη.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest