Να ενταχθούν οι οδηγοί ΤΑΞΙ Ρόδου στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων

Κύριε Υπουργέ,

Οι Αμειβόμενοι Οδηγοί Ταξί Ρόδου δεν δικαιούνται για το έτος 2014 την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, αν και εργάζονται σε νησί με συνθήκες εποχικής απασχόλησης. Προχωρήσαμε σε κατάθεση δικαιολογητικών στον ΟΑΕΔ για να πάρουμε το επίδομα ανεργίας και πήραμε όλοι απορριπτικές, διότι δεν εντάσσεται ο κλάδος μας στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων, όπως π.χ. οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και λοιποί, αν και εργαζόμαστε στο νησί με τις ίδιες συνθήκες.

Όλοι οι οδηγοί ΤΑΞΙ Ρόδου είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι και η πρόσληψή μας είναι ορισμένου χρόνου. Επτά μήνες το χρόνο (από Απρίλη έως Οκτώβρη) βάζουμε 175 ένσημα, όταν οι εποχικοί βάζουν 101 ένσημα, για να πάρουν το επίδομα ανεργίας. Θεωρούμε ότι η τροποποίηση του νόμου και η ένταξη του κλάδου στους εποχικά εργαζόμενους είναι παραπάνω από αναγκαία, καθώς η μη καταβολή του επιδόματος ανεργίας πλήττει ειδικά τους οδηγούς ΤΑΞΙ των τουριστικών περιοχών.

Μετά από συμφωνία με Προέδρους αντίστοιχων Σωματείων σε ακριτικές – τουριστικές περιοχές ( Κρήτη – Κως – κλπ ) αποφασίσαμε να στείλουμε κοινό αίτημα, καθώς η συγκεκριμένη νομοθεσία προκαλεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε εκατοντάδες οδηγούς που απασχολούνται στον κλάδο.

Παρακαλούμε όπως τροποποιήσετε άμεσα τον νόμο, για να ενταχθούν οι αμειβόμενοι οδηγοί ΤΑΞΙ στο καθεστώς που ισχύει για τους εποχικά εργαζόμενους όσο αφορά την καταβολή του επιδόματος ανεργίας.

                                          ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κων/νος Ματσάγκος

Μηνάς Χατζημηνάς

Pin It on Pinterest