Τάκης Πότσος: Ξεχείλισε όχι μόνο η βρώμα στο νησί για χατήρι των επιχειρηματικών συμφερόντων

Ξεχείλισε όχι μόνο η βρώμα στο νησί για χατήρι των επιχειρηματικών συμφερόντων, που λιγουρεύονται τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη διαχείριση απορριμμάτων στη Ρόδο, αλλά και η επικίνδυνη απάθεια της δημοτικής αρχής απέναντι σε όλες τις συνέπειες από αυτή την κατάσταση.

Είναι αδιανόητο να αποποιείται ο δήμος τις ευθύνες του γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Να κυκλοφορούν ακόμα και χωρίς σύμβαση απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρείας με ένα από αυτά να εμπλέκεται στο τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 25χρονο από τα Μαριτσά.

Ξεχείλισε και η υποκρισία όλων όσων υποστηρίζουν την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες, ενώ γνωρίζουν ότι η μόνη λύση για να λειτουργεί μια τέτοια υπηρεσία πρέπει ο δήμος, χειμώνα-καλοκαίρι, να έχει το κατάλληλο μόνιμο προσωπικό και τα δικά του μέσα για να εξυπηρετεί όλο το νησί. Να μπορεί ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών της Ρόδου.

Αντί γι’ αυτό, Δήμος και Περιφέρεια με ανεβασμένες στροφές τρέχουν να «κλειδώσουν» τα σχέδια παράδοσης της καθαριότητας και χρυσά πακέτα κερδών σε εταιρείες.

Στους μύθους της «λάμψης» και της πράσινης ανάπτυξης που φτιάχτηκαν για να καλλιεργηθούν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι, είναι δυνατόν να ταιριάξουν τα ασυμβίβαστα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων με αυτά των εργαζομένων και των κατοίκων του νησιού, πρέπει να δώσει απάντηση ο ίδιος ο Ροδιακός λαός. Ως εδώ!

Τάκης Πότσος , δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδου