Ταίστρες και ποτίστρες για αδέσποτα απο τον Δήμο Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου με στόχο την αποτελεσματική άσκηση των αρμοδιοτήτων του παραχώρησε στον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου:

α) την χρήση του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και του Δημοτικού Κτηνιατρείου που βρίσκονται στην περιοχή Τσαΐρι.

β) παράλληλα με συναρμοδιότητα και υπό την εποπτεία του παραχωρεί στο Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου την μέριμνα για τις περισυλλογές και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Οι προβλεπόμενες δράσεις του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου αφορούν τον εμβολιασμό, αποπαρασίτωση, περίθαλψη και επανατοποθέτηση στο σημείο περισυλλογής του αδέσποτου ζώου. Παράλληλα, ο Σύλλογος προωθεί για υιοθεσία αδέσποτα με την βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών των αδέσποτων ζώων στα πλαίσια της πανδημίας του νέου κορονοϊού ο Δήμος Ρόδου θα τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες για σκύλους και γάτες σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν για θέματα που αφορούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλους, γάτες κ.α) τηλεφωνικά ή διαδικτυακά προσεχώς μέσω του «Συστήματος Διαχείρισης Αιτημάτων Πολιτών».

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ/ΕΘΕΛΟΝΤΗΣΤΗΛΕΦΩΝΟ/ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΩΡΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Τμήμα Κτηνιατρικής & ΑλιείαςΑικατερίνη Βελώνη, Κτηνίατρος Δήμου Ρόδου2241034444 Kveloni@rhodes.gr
Εργάσιμες Ημέρες 07.00-15.00
Σύλλογος Φιλοζωικής ΡόδουΓεωργία Διμέλη Πρόεδρος Συλλόγου6987511589 dimeligioula@yahoo.grΚαθημερινά 11:00-14:00

Σε θέματα εφαρμογής του Νόμου 4039/2012 «περί προστασίας ζώων» όπως τροποποιήθηκε από το Ν. 4235/2014 και ισχύει, η Αστυνομία έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί για κάθε παράπονο που αφορά σε κακοποίηση, βασανισμό, δηλητηρίαση ή εκμετάλλευση ζώου. Συμφώνα με το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014 αρμόδια όργανα για τη βεβαίωση των παραπάνω παραβάσεων είναι οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, των Τελωνείων, των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ), του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.

*Φωτό αρχείου

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest