Η Ταϊλάνδη απαγορεύει με νόμο το κάπνισμα και τη ρίψη σκουπιδιών στις παραλίες της


Η Ταϊλάνδη απαγόρευσε το κάπνισμα και τη ρίψη σκουπιδιών σε 24 παραλίες της, τις οποίες επιλέγουν πολλοί τουρίστες, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Όπως εξηγεί το Reuters, η Ταϊλάνδη αποτελεί πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό και φέτος οι τουρίστες αναμένεται να φτάσουν τον αριθμό- ρεκόρ των 37,55 εκατομμυρίων.

Οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος κρούουν εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για τις παραλίες της Ταϊλάνδης και την ανάγκη να προστατευτούν από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και τα σκουπίδια.

Ο νόμος που τίθεται σήμερα σε εφαρμογή έχει στόχο να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

«Από σήμερα, το κάπνισμα και η ρίψη αποτσίγαρων απαγορεύεται σε αυτές τις παραλίες» δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Θαλάσσιων και Παραθαλάσσιων Πόρων. «Όποιος θέλει να καπνίσει θα μπορεί να το κάνει στις προβλεπόμενες περιοχές, όχι στις παραλίες».

Ο νόμος προστατεύει 24 παραλίες σε 15 επαρχίες της χώρας στην ακτή Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Οι παραβάτες θα οδηγούνται σε ποινικό δικαστήριο και θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου ή πρόστιμο που ξεπερνά τα 3.000 δολάρια, ή και τα δύο.

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια