Τα Rafale έφτασαν σπίτι τους ! Βίντεο

Πάνω από την Ακρόπολη πέταξαν τα έξι υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale και εντυπωσίασαν. Τα Rafale έκαναν μια πτήση 2 ωρών από το Ιστρ της Γαλλίας για να προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη χώρα μας. Το πρώτο Rafale ήδη προσγειώθηκε.

Η Ελλάδα έχει παραγγείλει συνολικά 24 Rafale με συνολικό κόστος που αγγίζει τα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα δύο από έξι πρώτα αεροσκάφη που παραλαμβάνουμε είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για εκπαιδευτικούς λόγους ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα είναι μονοθέσια.

«Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», τους είπε ο Πύργος Ελέγχου. O Έλληνας επικεφαλής των έξι μαχητικών έστειλε το μήνυμα: «Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι, η 332 μοίρα πετάει στο μέλλον».

Ακούστε το συγκινητικό μήνυμα υποδοχής των 6 Rafale:

Θυμίζουμε ότι τα Rafale έχουν τη δυνατότητα να αδειάσουν όλο τον οπλισμό τους, να ρίξουν δηλαδή όσους πυραύλους έχουν φορτωμένους στα πτερύγιά τους, μένοντας επί της ουσίας μακριά από την ακτίνα εμβέλειας και ικανότητας του εχθρικού αεροπλάνου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest