Τα οικονομικά μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους ανακοινώνει η κυβέρνηση

Οι υπουργοί Οικονομιών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης ανακοινώνουν αυτή την ώρα το πακέτο μέτρων αξίας 2 δισ. ευρώ, το οποίο ενεργοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που στροβιλίζονται στη δίνη του κορονοϊού.

Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o υπουργός των Οικονομικών σημείωσε ότι τα μέτρα που θα εξαγγελθούν σήμερα είναι το δεύτερο πακέτο που ανακοινώνεται.

Το πακέτο που ανακοινώνεται έχει δημοσιονομικό κόστος δύο δισ. ευρώ. «Το ένα θα πάει προς τις επιχειρήσεις. Το υπόλοιπο ένα δισ. σε 700.000 εργαζόμενους. Όταν λέμε εργαζόμενους εννοούμε τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που κλείνουν, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και πολίτες οι οποίοι έχουν δικές τους δουλειές», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει αυτή την στιγμή ρολά ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατ. εργαζόμενοι θα σταματήσουν να πληρώνονται.