Τα ΜΜΕ της Τουρκίας τα βάζουν με τα ελληνικά νησιά: «Έχει δίκιο ο Ερντογάν, είναι υπό κατοχή»

Στα ελληνικά νησιά εστιάζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας στηρίζοντας τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και το αφήγημά του ότι βρίσκονται «υπό κατοχή».

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (9/9) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής παρουσίασε στον αέρα του CNN Turk χάρτη στον οποίο δείχνει τα ελληνικά νησιά τα οποία «βαφτίζει» τουρκικά. Ο εν λόγω χάρτης απεικονίζει και την εμβέλεια των S-300 από την Κρήτη και την Κύπρο.

«Κάποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό κατοχή της Ελλάδας, ενώ δεν τα δικαιούται. Να το επαναλάβω; Είναι υπό κατοχή. Nαι, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση» επεσήμανε ο αναλυτής Μετέ Γιαράρ.

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν από την πλευρά του συμφώνησε με την «ανάλυση» συμπληρώνοντας: «Βέβαια, αυτό που λέει ο πρόεδρος, είναι και αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αντίδραση της Ελλάδας».

Παράλληλα ο Μανώλης Κωστίδης υπογραμμίζει πως Ταγίπ Ερντογάν έχει αφήσει δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα τώρα στην Τουρκία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πια απειλή για την χώρα και μερικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως το υιοθετούν.

Pin It on Pinterest

Share This