Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ στη Ρόδο

«Η έννοια της αξιοποίησης των ακινήτων του ΕΦΚΑ στη Ρόδο, δεν έχει για μένα δογματικά χαρακτηριστικά.

Είμαι υπέρ να επιλεγεί ο προσφορότερος τρόπος, η πιο ρεαλιστική λύση, αλλά να αξιοποιηθούν αυτά τα ακίνητα.

Δεν περιποιεί τιμή στον ΕΦΚΑ να υπάρχει ένα δικό του κτίριο, εγκαταλελειμμένο στην καρδιά του αστικού ιστού μιας πόλης όπως η Ρόδος, όπως είναι το κτίριο του πρώην ΙΚΑ στην Πλατεία Γεωργίου Λαμπριανού (Πλατεία Φώκιαλη). Αναξιοποίητα παραμένουν, επίσης, το οικόπεδο στη θέση Επτά Βαγιές στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου που ανήκει στον ΕΦΚΑ και το οικόπεδο έκτασης 6 στρεμμάτων στην Οδό Ηλία Βενέζη στα Ασγούρου ιδιοκτησίας πρώην ΤΑΞΥ, που αποτελούν προνομιακά και μεγάλα ακίνητα που πρέπει να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθούν», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, η επίκαιρη ερώτηση του οποίου για το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 19.30 μ.μ.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει ο κ. Κόνσολας και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν προχώρησε ο σχεδιασμός που είχε εκπονηθεί για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στην Πλατεία Γεωργίου Λαμπριανού (Πλατεία Φώκιαλη), η μελέτη για την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ο διαγωνισμός για την υλοποίηση των έργων ανακατασκευής και αποκατάστασης.

«Ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να διαθέτει ακίνητα, να μην τα αξιοποιεί και παράλληλα να πληρώνει μισθώματα ή να αναζητεί νέα κτίρια και ακίνητα από ιδιώτες για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Δεν μπορεί να αφήνει εγκαταλελειμμένα κτίρια στον αστικό ιστό μιας πόλης όπως η Ρόδος ή να αφήνει αναξιοποίητα ακίνητα με υψηλή προστιθέμενη αξία όπως το οικόπεδο που ανέφερα πριν στην εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και αυτό στα Ασγούρου», επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας.

Pin It on Pinterest

Share This