Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Ρόδου: “Κλειστά σχολεία και οι μαθητές στους δρόμους”

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!Δίνουμε ραντεβού έξω από την Καπνοβιομηχανία στις 11:00

Πάνω από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες μαθητές σε πάνω από 35 πόλεις βγήκαμε στους δρόμους. Αναβρασμός, συζητήσεις χιλιάδων μαθητών στις συνελεύσεις σχολείων. Εκατοντάδες πανό, συνθήματα, άλλες δράσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση και εδώ στο νησί μας οι μαθητές, την Πέμπτη 24/9 μαζευτήκαμε, στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού και μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει με το άνοιγμα των σχολείων μας.

Από την μέρα που άνοιξαν τα σχολεία είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση τραγική που μας φέρνει μπροστά σε τεράστιους κινδύνους για την υγεία την δική μας και των οικογενειών μας, αφού είμαστε παστωμένοι σαν τις σαρδέλες μέσα σε τμήματα 25 παιδιών, ακόμα και 27 ειδικά για τα σχολεία στην πόλη του νησιού, με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Επιπλέον, πολλοί συμμαθητές μας που μετακινούνται με τα ΜΜΜ, αναγκάζονται και σε αυτήν την περίπτωση να είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στα λεωφορεία.

Την ίδια στιγμή ακούμε από την κυβέρνηση και από διάφορους «καλοπροαίρετους» να μας λένε ότι για την έξαρση της πανδημίας φταίει η ανεύθυνη στάση της νεολαίας ή ότι κινητοποιούμαστε απλά για να χάσουμε μάθημα. Δεν δίστασαν ακόμα να πούνε πως οι μαθητές που κινητοποιούνται σε όλοι την Ελλάδα είναι «αρνητές μάσκας». Τώρα μας λένε πως οι κινητοποιήσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ! Εμείς αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις… Και αυτό είναι που μας βγάζει στο δρόμο!

NA ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ!

Μάλιστα η κυβέρνηση είχε το θράσος να χαρίσει ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ 2 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια για να κάνουν σποτ για την πανδημία… Γιατί εμάς μας λένε πως δεν μπορούν να προσλάβουν ούτε μία παραπάνω καθαρίστρια σε κάθε σχολείο; Γιατί για εμάς δε δίνουν ούτε ευρώ;

Μας είπαν (αυτοί που κυβερνάν τόσα χρόνια μαζί και με άλλα κόμματα) πως δε λύνεται το πρόβλημα των αιθουσών – κλουβιών μια και έξω. Είχαν 6 μήνες καιρό στη διάθεση τους για να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όταν θέλουν βρίσκουν εκατομμύρια σε μια νύχτα. Γιατί, όμως ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ξέροντας πως η πανδημία θα συνεχιστεί, δε συνεργάζονται να βρουν άλλους χώρους σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια και φορείς; Γιατί, δεν ξεκινάν ούτε μελέτη για σχολεία με πολύ σοβαρό πρόβλημα; Ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας, τις διεκδικούμε!

Τους πείραξε που τους είπαμε ότι δεν μας αρέσει η φορολογία των γονιών μας να μην πάει στην Παιδεία, αλλά να πάει σε πολεμικό εξοπλισμό! Ρώτησαν που τα ξέρουμε αυτά. Δηλαδή, τι θέλουν; Να αρέσει στους μαθητές να συμμετέχει η χώρα μας σε πολεμικές επεμβάσεις που σκοτώνονται παιδιά;

Θέλουμε, τους γονείς και τους καθηγητές δίπλα μας. Θέλουμε και έχουμε δικαίωμα σε ένα ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ! Για αυτό και αγωνιζόμαστε! Είμαστε μαζί!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ…

ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ… ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ… ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…

Απαιτούμε:

  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
  • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Ρόδου

(ΣΕΜΡ)

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ