Υπαρκτό ή όχι το φημολογούμενο «συνοικέσιο» Διακομιχάλη με ΣΥΡΙΖΑ;

Αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, όπου ο Δημήτρης Διακομιχάλης γνώρισε μια συντριπτική ήττα και «κατρακύλησε» από τον δημαρχιακό θώκο, στα έδρανα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, άρχισαν να διαρρέουν φήμες πως το ενδιαφέρον του πλέον στρέφονταν στην διεκδίκηση μιας βουλευτής έδρας.

 

Διάφοροι κύκλοι, προσκείμενοι στον τέως Δήμαρχο, άφηναν (σκόπιμα;)  να διαρρεύσουν αυτές οι φήμες, πως οι βλέψεις του ήταν πλέον στραμμένες σε κεντρικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα οι πηγές αυτές, μιλούσαν όλο αυτό το διάστημα για ενέργειες του Δ. Διακομιχάλη, ώστε σε πιθανές εκλογές, να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, αφού είναι γνωστές οι σχέσεις του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον οποίο στήριξε από την εποχή της διεκδίκησης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ του τελευταίου, όταν απέναντί του είχε τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τελικά κέρδισε την αναμέτρηση. Επιπλέον είναι γνωστό τοις πάσι, πως ο Διακομιχάλης συνεχίζει να συνδέεται με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, με τον οποίο διατηρεί στενότατες σχέσεις, ενώ στις πρόσφατες ευρωεκλογές στήριξε τις υποψηφιότητες της «Ελιάς».

Μάλιστα οι φήμες που διέρρεαν όλο το προηγούμενο διάστημα, άφηναν να εννοηθεί πως ο τέως Δήμαρχος βρίσκονταν σε στενή επαφή με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον χώρο της «Σοσιαλιστικής Τάσης», (χώρος καθαρά ΠΑΣΟΚογενείς),  από τα οποία ζητούσε να προωθήσουν μια πιθανή μελλοντική του υποψηφιότητα με το κόμμα της σημερινής αξ. αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες αυτές, τις οποίες ποτέ μέχρι σήμερα δεν διέψευσε ο ίδιος, αναφέρονταν και σε συγκεκριμένα ονόματα στελεχών του κόμματος και ειδικά σε κάποιον καθηγητή εργατολόγο αλλά και σε γνωστό συνταγματολόγο νομικό.

Ήταν ξεκάθαρο πως όλες αυτές οι πληροφορίες διέρρεαν στα τοπικά ΜΜΕ και στους διάφορους πολιτικούς κύκλους εσκεμμένα, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας  και των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι πιθανές αντιδράσεις σε μια τέτοια προοπτική.

«Στημένη» ή όχι η χθεσινή διάψευση;

Χθες σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, ενώ συζητιόνταν αυτό το θέμα, έκανε παρέμβαση ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ, Νικόλας Γαβαλάς, γνωστό στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και θέλησε να διαψεύσει την πιθανολογούμενη επιθυμία για υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ του Δ.  Διακομιχάλη, τονίζοντας πως «παραμένει στο κόμμα του (δηλ. στο ΠΑΣΟΚ) και την παράταξή του και δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα δήλωσε πως είναι εις γνώσιν του Δ. Διακομιχάλη η δήλωση που έκανε και συγκεκριμένα επεσήμανε πως “είχε στην άλλη γραμμή τον ίδιο». Παράλληλα να σημειώσουμε πως την στιγμή που γινόταν η παρέμβαση Γαβαλά, ο τέως Δήμαρχος βρίσκονταν στην Αθήνα και οι πληροφορίες ανέφεραν πως σκοπός της επίσκεψής του ήταν η εξασφάλιση της υποψηφιότητάς του.

Φυσικά ερωτηματικά δημιούργησε η χθεσινή αυτή παρέμβαση και κυρίως από το γεγονός πως δεν έγινε από τον ίδιο τον Δ. Διακομιχάλη, αλλά από στενό του συνεργάτη. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ενέργεια αυτή ήταν «στημένη», ώστε να μην «καεί» η όποια πιθανότητα και να μην δημιουργηθεί «ντόρος» γύρω από το θέμα και πιθανές αντιδράσεις, ενώ βρίσκεται ο τέως Δήμαρχος στην φάση «των διαπραγματεύσεων» και κάνει «αγώνα δρόμου» για να πετύχει το σκοπό του.

«Παλμός της Καλύμνου»

Pin It on Pinterest