Συνελήφθησαν στη Ρόδο δυο Σύριοι διακινητές παράτυπων αλλοδαπών

Συνελήφθησαν το Σάββατο (13.08.2016) το βράδυ στην Ιαλυσό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και Αερολιμένα Ρόδου, ένας 43χρονος και μια 18χρονη, υπήκοοι Συρίας, κατηγορούμενοι για διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον, συνελήφθησαν και τέσσερις διακινούμενοι παράτυποι αλλοδαποί (υπήκοοι Συρίας).

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε οι κατηγορούμενοι-διακινητές προσέγγισαν τους τρεις ομοεθνείς τους σε περιοχή της Αθήνας και αφού τους προμήθευσαν με πλαστά στα ταξιδιωτικά έγγραφα, τους μετέφεραν ακτοπλοϊκώς  από τον Πειραιά στη Ρόδο, όπου τους εξασφάλισαν διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να τους διευκολύνουν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό την Γερμανία.

Επιπλέον, οι δράστες οι δράστες ενώ βρίσκονταν στη Ρόδο, παρέλαβαν ακόμη έναν ομοεθνή τους και του παρείχαν τις ίδιες παράνομες διευκολύνσεις, έναντι αμοιβής.

Σε έρευνα που έγινε, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, σε τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή της Ιαλυσού, εντοπίσθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (διακινητές – διακινούμενοι) και μεταξύ άλλων βρέθηκαν και καταχέσθηκαν:

•       Δυο (2) πλαστά διαβατήρια γερμανικών αρχών
•       Δυο (2) πλαστές ελληνικές ταυτότητες
•       Κάρτες επιβίβασης
•       Το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση – αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και συντονισμένης, ενδελεχούς, κοινής έρευνας των Αστυνομικών Τμημάτων Ιαλυσού και Αερολιμένα Ρόδου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.