Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών από αποθήκες, επιχειρήσεις και αγροκτήματα στη Ρόδο

Συνελήφθη σήμερα (08.01.2018) το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλα πέντε άτομα, συνεργούς του συλληφθέντα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, ύστερα από ενδελεχή και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι κατηγορούμενος τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ανοικτού τύπου) μετέβαινε σε μη αστικές – αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρόδου και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια συνεργών, από αποθήκες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις εργαλεία, μηχανολογικά εξαρτήματα και άλλα παρεμφερή μεταλλικά αντικείμενα.

Από τη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών. Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι, ο 33χρονος δράστης:

•       Την 11.12.2017 το απόγευμα μετέβη σε απομονωμένη κατοικία και αφαίρεσε αλουμινένια κουφώματα. Επίσης, την 23-12-2017 το πρωί μετέβη εκ νέου την ίδια κατοικία αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα, αλλά έγινε αντιληπτός και εγκατάλειψε την προσπάθεια του.
•       Την 20.12.2017 πρωινές ώρες αφαίρεσε από αποθήκη, μεταξύ άλλων, δύο μοτέρ επαγγελματικών ψυγείων
•       Την 26.12.2017 αφαίρεσε από μηχανουργείο -6- ανοξείδωτα  βαρέλια και -3- φύλλα αλουμινίου. Επίσης την ίδια ημέρα βραδινές ώρες παραβίασε επιχείρηση-συνεργείο αυτοκίνητων και αφαίρεσε διάφορα υλικά.
•       Πριν δέκα ημέρες αφαίρεσε από ξενοδοχειακή επιχείρηση  εξοπλισμό εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων.
•       Την 02.01.2018 το απόγευμα μετέβη σε εμπορική επιχείρηση και αφού παραβίασε «κοντέινερ» αφαίρεσε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.
•       Την 07.01.2018 το απόγευμα αφαίρεσε με τη βοήθεια συνεργών του από εμπορική επιχείρηση επαγγελματικούς αεροψυκτήρες.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα για παρόμοια εγκληματική δραστηριότητα (Σχετικό το από 02.12.2017 Δελτίο Τύπου).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

 

Pin It on Pinterest

Share This