Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης

Μετά τη σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/10) σε θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου και ακόμη μία δόνηση 5,2 Ρίχτερ, στις 7:00, έχουν ακολουθήσει αρκετές ακόμη δονήσεις, χαμηλής και αυξημένης έντασης.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση κατεγράφη στις 8:00 και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε ένταση 4,1 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 21 χιλιόμετρα. Η τελευταία δόνηση κατεγράφη στις 10:36 και ήταν 2,6 Ρίχτερ.

Οι δονήσεις με τη μεγαλύτερη ένταση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έγιναν αισθητές σε ένα μεγάλο τμήμα της ανατολικής Κρήτης.

Χουλιάρας: Να είμαστε ψύχραιμοι για λίγη ώρα να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο

«Είναι νωρίς ακόμα, παρακολουθούμε το φαινόμενο» σχολίασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας για τους αλλεπάλληλους σεισμούς που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χουλιάρας είπε πως πρόκειται για προκαταρκτικά μεγέθη και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως επιστημονικά από 5 Ρίχτερ για να πάμε σε κάτι μεγαλύτερο είναι ελάχιστες οι πιθανότητες.

Πρόσθεσε πως οι σεισμοί είναι υποθαλάσσιοι και το επίκεντρο είναι σε απόσταση από την Κρήτη, και συνέστησε «να είμαστε ψύχραιμοι για λίγη ώρα να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο».

Ξεκαθάρισε πάντως πως αυτό που συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό και πως είναι πιθανοί σεισμοί με παρόμοια ή και ίσα μεγέθη.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ