Συνεχίζεται η υποβάθμιση της Κολώνας !

Με συλλογικές και μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να ανοίξουμε τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικά το yachting στη περιοχή μας από όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου .


Ευτυχώς αυτό πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ καλή συγκυρία με πολλές βέβαια δυσκολίεςπεριορισμούς και μέτρα αλλά το αποτέλεσμα είναι θετικό αρκεί κανείς να  ρίξει μια ματιάαπό το Μαντράκι έως τη Νέα Μαρίνα και τη Κολώνα .


Η Κολώνα όπως όλοι γνωρίζουν είναι το καμάρι του Yachting Παγκοσμίως καθώς σε αυτήνελλιμενίζονται τα διασημότερα Yacht του κόσμου με τους ιδιοκτήτες τους που είναι άτομα Παγκόσμιας  εμβέλειας είτε από τον επιχειρηματικό κόσμο είτε από τον κόσμο του θεάματος να ζητάνε επίμονα να ελλιμενιστούν στο υπέροχο αυτό χώρο .
Οι Θαλαμηγοί λοιπόν αυτοί ελλιμενίζονται στη Κολώνα κάτω από τα τοίχοι της Μεσαιωνικής Πόλης αφήνοντας άφωνους τους επισκέπτες αλλά ταυτόχρονα δίνουν στη Ρόδο την Αίγλη πουείχε ανάγκη να αποκτήσει ξανά , την Αίγλη που είχε όταν την επισκέπτονταν ο Ωνάσης , ο Λάτσηςο Σεΐχης Γιαμανί , ο Ιμπντ Σαούντ , ο Αντναν Κασόγκι και τόσοι άλλοι .


ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως η Κολώνα κινδυνεύει να υποβαθμιστεί από την αδιανόητη επιμονή κάποιων οι οποίοι θέλουν με το ζόρι να ελλιμενίζουν εκεί ένα τεράστιων διαστάσεων ρυμουλκό το οποίο μάλιστα έχει πιάσει την καλύτερη θέση στη Κολώνα με αποτέλεσμα το θέαμα να φέρνει τοαντίθετο αποτέλεσμα . Έχουμε πληροφορηθεί ότι το εν θέματι ρυμουλκό κάνει ενέργειες σεεπιπεδο Υπουργειου Ναυτιλιας προκειμένου να  μονιμοποιησει τη θέση του εκεί αδιαφορόνταςτο κακό που θα κάνει στον τόπο . 


Καλούμε τους αρμόδιους και τον κ. Δήμαρχο να λάβει θέση και να απομακρύνει άμεσα το ρυμουλκό από τη Κολώνα προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της Κολώνας που δεν είναι άλληαπό τον Χώρο Ελλιμενισμού Πολυτελών Θαλαμηγών .

Καλούμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να λάβει άμεσα μέτρα καθώς η υποβάθμιση της Κολώνας και η έλλειψη θέσεων ελλιμενισμού θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση εσόδων πουτόσο έχει ανάγκη .  
Και εν πάση περιπτώση έως πότε θα νομίζουν κάποιοι ότι η Ρόδος είναι σκουπιδότοπος !!!! 


Τις επόμενες ημέρες θα καταπλεύσει στη Ρόδο μια θαλαμηγός στην οποία επιβαίνει ένας influencer ο ποιος έχει 3,4 εκ. followers στο Instagram και σίγουρα κανένας μας δεν θέλει ένα ρυμουλκό αντί για πολυτελή σκάφη αναψυχης με φόντο την Μεσαιωνική Πόλη  στο προφίλ ενός τέτοιου influencer .


Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία .
ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών ΧρηστώνΛιμένων -Μέλος της Επιτροπής Θαλάσσιου Τουρισμού & Yachting της ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ