Συνεχίζει την προπαγάνδα η Άγκυρα: «Τουρκικά πολεμικά σκάφη “φυλάνε” τα Ίμια» (βίντεο)

Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα για την επέτειο των Ιμίων και βγαίνουν συντονισμένα δημοσιεύματα από τα τουρκικά ΜΜΕ (σ.σ. όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah) τα οποία αναφέρουν πως το απόγευμα της Δευτέρας, 28.01.2019, στα Ίμια εστάλησαν τρία πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού και μια τουρκική ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής προκειμένου να περιπολούν και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».

Ως  «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά ΜΜΕ εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Τηλεοπτικά συνεργεία της Τουρκίας έχουν ήδη στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ίμια, «οι Ελληνες δεν πλησίασαν».

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Sabah, που ξεκινά ως εξής: “Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια. δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και “εκφοβίζουν” τους Έλληνες στρατιώτες“.

«Κάθε χρόνο οι Έλληνες επισκέπτονται τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνων. Φέτος δεν τα κατάφεραν»αναφέρει, ενδεικτικά, το παρακάτω tweet στο… πνεύμα της Sabah.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter