Συνάντηση Ι.Σ. Ρόδου με εκπροσώπους συνταξιούχων της περιοχής μας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου με εκπροσώπους των Συλλόγων Συνταξιούχων που εδρεύουν στην περιοχή μας, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2020 στα γραφεία του Συλλόγου.

Στην συγκεκριμένη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου
κ.
Νικόλαος Παπαεμμανουήλ με τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μαρία Γεωργιάδου, Νικόλαο Γρύλλη,
Σταματία Παπαμιχαήλ
και Κωνσταντίνο Σάρλη. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α.
κα
Γεωργία Φαρμακίδου με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Πουρίδη και τέλος ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Συνταξιούχων του Ο.Τ.Ε. Ρόδου κ
. Κωνσταντίνος Τσαγκουρνής.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση διεξήχθη ουσιαστικός διάλογος για θέματα σχετικά με τη λειτουργία
και συνεργασία των Συλλόγων μας και συγκεκριμένα το ενδιαφέρον εστιάστηκε γύρω από ζητήματα υγείας και περίθαλψης της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ρ. στην τοποθέτηση του, υπερθεμάτισε ότι οι συνεργασίες όλων των φορέων είναι επιβεβλημένες που σκοπό θα έχουν την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην περίθαλψη του πληθυσμού.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου ως ο θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας και κύριος εκπρόσωπος των λειτουργών της υγείας, επιδιώκει συνεργασίες με τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας όπως είναι οι συνταξιούχοι, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τα ζητήματα στην πλήρη τους διάσταση και να επιδιώξουμε την από κοινού επίλυση αυτών.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ρ. ενημέρωσε επίσης, για τις πολύμηνες προσπάθειες του Δ.Σ. για την αξιοποίηση
της δημόσιας περιουσίας και τη διαφαινόμενη επίτευξη του στόχου της μεταστέγασης του Κέντρου Υγείας Ρόδου (πρώην πολυϊατρείο Ι.Κ.Α.) στο κτίριο του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Στην σύσκεψη αυτή συμφωνήθηκε ότι:

  • Η πλήρης αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων στον τομέα της Παροχής υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα αναφορικά με το προσωπικό, τα κτίρια, τον εξοπλισμό, θα αποφέρουν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

  • Αναγκαία είναι η διαρκής συνεργασία μας, με την προσθήκη κι άλλων κοινωνικών φορέων για την ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής ισχύος όλων μας.

  • Η δυνατότητα καλύτερου συντονισμού για δράσεις προληπτικού χαρακτήρα και διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων για την ορθή και έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού.

  • Η στενή συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα την γνωστοποίηση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ιατροί και συνταξιούχοι, διεκδικώντας ένα καλύτερο σύστημα υγείας το οποίο
    θα αποτυπώνεται μέσω των εμπειριών τους και θα βελτιώνεται με τις διεκδικήσεις τους.

Για το σκοπό αυτό θα διεξαχθεί το προσεχές διάστημα ημερίδα ασθενών και ιατρών, σχετικά
με ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι λειτουργοί και οι χρήστες των υπηρεσιών υγείας.