Συνάντηση Γιώργου Χατζημάρκου με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η από κοινού εξέταση ζητημάτων για το νησί της Καλύμνου, προκειμένου να είναι έτοιμα έγκαιρα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

   Τόσο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου όσο και ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Καλύμνου, εστίασαν στις θεσμικές παρεμβάσεις που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν προκειμένου να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση των νησιών μας να σταθεί και να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της, με πρώτο μεγάλο και άμεσο ζήτημα αυτό της στελέχωσης των υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η σημερινή τραγική υποστελέχωση και στους νησιωτικούς μας Δήμους αλλά και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στερεί από τους νησιώτες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την προοπτική τους και υπονομεύει το μέλλον τους. 

    Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, που ξεκίνησε την λειτουργία της στη Κάλυμνο το 2018, δίνει μια σημαντική πτυχή στο μέλλον της Καλύμνου και συμφωνήθηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι δύο φορείς, Δήμος Καλύμνου και Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία της. Ο κ. Διακομιχάλης είχε εκπονήσει τις σχετικές μελέτες για την ίδρυση της Ακαδημίας, την περίοδο που υπηρέτησε ξανά το νησί από την θέση του Δημάρχου και ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Διακομιχάλη για την χρηματοδότηση που εξασφάλισε για την Ακαδημία μέσα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

    

    Τα ειδικότερα θέματα που έθεσε ο κ. Διακομιχάλης ήταν:

–          Η άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Ψυλιανής (γυμνάσιο – λύκειο). Ένα κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Καλύμνου, μεγάλης επιφανείας που μπορεί επισκευασμένο να δώσει πολύ σημαντικές λύσεις σε ζητήματα μετεγκατάστασης κρίσιμων για το νησί υπηρεσιών ή και εγκατάσταση εκεί νέων λειτουργιών

–          Η ανάδειξη των τριών μύλων στο Κάστρο της Χρυσοχεριάς και επισκευή στον Δεσποτικό Θρόνο στην Μητρόπολη

–          Η διάνοιξη του δρόμου από τα παλιά σφαγεία προς τον Άγιο Σάββα και

–          Η άρση της απαγόρευσης κυνηγιού σε περιοχή του νησιού, κατόπιν αιτήματος των κυνηγών

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με τους Δήμους των νησιών μας, υπήρξε πάντα στενή και προϋπόθεση επίτευξης προόδου και εξεύρεσης λύσεων που οι νησιώτες μας έχουν ανάγκη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρωταθλητής στην συνεργασία μεταξύ του Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, συνεχίζει εξαντλώντας κάθε ευκαιρία και περιθώριο συνεργασίας προκειμένου να στηρίξει την προοπτική των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στην Κάλυμνο, ξεκινήσαμε ήδη με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, Δημήτρη Διακομιχάλη, να σχεδιάζουμε όλες αυτές τις παρεμβάσεις που το νησί έχει ανάγκη.

Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε για τα προβλήματα των νησιωτών μας και οι νησιώτες μας γνωρίζουν πως όπως δεν λείψαμε στο παρελθόν από καμία μάχη των νησιωτών, έτσι δεν θα λείψουμε και στο μέλλον».