Συνάντηση εργασίας της Χαρούλας Γιασιράνη στον Αρχάγγελο

Την Τρίτη 15/1/19 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της Χαρούλας Γιασιράνη ,Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πατσάη,τον Πρόεδρο Νίκο Διμέλη και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητα Αρχαγγέλου , κους Δ. Κόζα, Φ. Χρήστου και Τσ. Λαμπριανό για θέματα που αφορούν την Δημοτική κοινότητα Αρχαγγέλου .

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παρουσίαση του έργου που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, ‘’Μονοπάτια Αρχαγγέλου-Alter Eco Hiking paths’’, που αφορά την χαρτογράφιση επτά μονοπατιών στην περιοχή Αρχαγγέλου,με περιγραφή όλων των σημαντικών σημείων φυσικού,ιστορικού,πολισμικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος,την δημιουργία εφαρμογής για κινητά τηέφωνα και τάμπλετ σε τέσσερις γλώσσες και ο τρόπος συμμετοχής της Δημοτικής κοινότητας στην καιφαλαιοποίησης του έργου προς όφελος πολιτών και επαγγελματιών.

Ειδικότερα συζητήθηκε η προστασία και ανάδειξη του σπηλαίου Κούμελο που βρίσκεται στον Αρχάγγελο και αποτελεί ένα από τα Μονοπάτια Αρχαγγέλου,παρουσία των αρχαιολόγων της Σπηλαιολογικής και Παλαιοανθρωπολογικής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού Ρένας Πουπάκη και Γιώργου Βάλβη, μετά από πρόσκληση και από κοινού αυτοψία της κας Γιασιράνη.

Στη συνέχεια αναλύθηκε το παγιωμένο ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης του Κάστρου Αρχαγγέλου ,στο οποίο όλοι δεμεύτηκαν να ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Άλλο θέμα υψηλού ενδιαφέροντος που συζητήθηκε είναι το θέμα της συντήρησης των σχολικών μονάδων.Η κα Γιασιράνη παρέδωσε στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πατσάη και τον Πρόεδρο Νίκο Διμέλη την νέα πρόσκληση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με τους όρους και προυποθέσεις που υπέγραψε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και αφορά την ένταξη σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα για την επισκευή και συντήρηση τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση, οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν στον μέγιστο βαθμό για να αντιμετωπιστούν τα ζωτικά θέματα που ταλανίζουν τον Αρχάγγελο για δεκαετίες .

Pin It on Pinterest

Share This