Συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου για την υποψηφιότητα του Δήμου Ρόδου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου είχαν σήμερα oι επικεφαλής του Γραφείου υποψηφιότητας “Rhodes 2021”, η συντονίστρια κα. Αλίκη Μοσχή και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Χατζηπαπάς, συνοδευόμενοι από τις εμπειρογνώμονες για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κα. Dianne Dodd και Μary Miller, παρουσία του Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κα. ΜαριέτταςΒακιάνη- Παπαβασιλείου, του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου, της αντιδημάρχου Τουρισμού κα. Μαρίζας Χατζηλαζάρου και του πρόεδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιου Αιβάζη.
Στη συνάντηση οι κυρίες Dodd και Miller ενημέρωσαν για τα οφέλη διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης που αποτελεί αφενός θεσμό ισχυρού συμβολισμού με πανευρωπαϊκή απήχηση και αφετέρου μείζονα συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή ενός τόπου.
Στην συζήτηση υπογραμμίστηκε ότι η υποψηφιότητα της Ρόδου εδράζεται στην μοναδική, διαχρονική της ικανότητα, να φέρνει κοντά διαφορετικούς λαούς, πολιτισμούς και θρησκείες και να τους επιτρέπει να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται αρμονικά και δημιουργικά, γεγονός που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την διεκδίκηση του τίτλου.
«Η Ρόδος διαθέτει όλα τα κριτήρια και με την συμβολή της κοινωνίας των πολιτών και των φορέων μπορούμε από κοινού να διεκδικήσουμε τον θεσμό και να περάσουμε συλλογικά σε μια νέα φάση δημιουργικής εξωστρέφειας και αμοιβαία επωφελούς ανάπτυξης» τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, υπογραμμίζοντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.