Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας στο Ερεβάν

Επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί σήμερα (16/10) ο Νίκος Δένδιας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Αρμέν Σαρκισιάν (Armen Sarkissian), και τον πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν (Nikol Pashinyan), με την οποία ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ερεβάν.

«Έγινα δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Ν.Pashinyan, με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Δένδιας. Επίσης, επί τάπητος βρέθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αρμενίας και η αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, όπως γνωστοποιείται ο ίδιος από τα social media.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Περαιτέρω, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται γνωστό πως μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Αρμένιο ομόλογό του ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Αρμενίας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η συνεργασία Ελλάδας – Αρμενίας, οι εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και οι σχέσεις Ε.Ε. – Αρμενίας.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This