Συναντήσεις της Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου της Ν.Δ. με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και με εκπροσώπους υπαλλήλων των Δικαστηρίων

Την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης μεταξύ της ΔΗΜ.Τ.Ε. Ν.Δ. Ρόδου και του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, η οποία και έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ.Ρ..

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ρ. κ. Βασίλειος Περίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Λυριστής, η Γραμματέας κ. Καλλιόπη Παπαπαύλου και τα μέλη κ.κ. Μάρα Αντωνιάδου, Ανθούλα Καραολάνη, Νινέτα Κατσιμπρή, και οι κ.κ. Μιχαήλ Καντιδενός και Σπύρος Σαλαμαστράκης ενώ από την πλευρά της ΔΗΜ.Τ.Ε. Ν.Δ. Ρόδου παρέστησαν ο Πρόεδρος αυτής κ. Ηλίας Τσέρκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κλεάνθης Χατζημαργαρίτης, η Γραμματέας κ. Ήβη Σακελλαρίου, ο Ταμίας κ. Γεώργιος Σωφρονάς και το μέλος κ. Ιωάννης Καραμιχάλης.

Η ως άνω συνάντηση αποτελεί συνέχεια των επαφών που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της ΔΗΜ.Τ.Ε. Ν.Δ. Ρόδου στο πλαίσιο ενημερωτικών συσκέψεων με στοχευμένες συναντήσεις με φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες της πόλεως Ρόδου προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγινε μια πολύ εποικοδομητική και δημιουργική συζήτηση όπου ετέθησαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου και τα μέλη του στο καθημερινό τους αγώνα ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στο διαχρονικό θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων της Ρόδου αφού πλέον το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο δεν δύναται να στεγάζει μια τόσο νευραλγική υπηρεσία και το οποίο χρήζει άμεσων παρεμβάσεων και επισκευών αφού καθημερινά σχεδόν εμφανίζονται προβλήματα στις υποδομές του ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες συντήρησης του κωφεύουν και μεταθέτουν την ευθύνη η μία στην άλλη.

Επίσης, έγινε αναφορά στα τεράστια προβλήματα έλλειψης υποδομών, υποστελέχωσης και μηχανοργάνωσης που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο της Ρόδου με τον απίστευτο όγκο πράξεων οι οποίες εκκρεμούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συναλλαγών.

Ο Πρόεδρος κ. Τσέρκης έκανε γνωστό σε όλο το Δ.Σ. ότι οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτές σε όσους δικηγόρους επιθυμούν να γίνουν ενεργά στελέχη του κόμματος μας, διότι ο τόπος έχει ανάγκη από την φρεσκάδα και την ορμή που θα δώσουν στην συλλογική προσπάθεια νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Επιπροσθέτως ανακοίνωσε πως στα πλαίσια διεύρυνσης της Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου, θα ορίσει τον κ. Μιχαήλ Καντιδενό υπεύθυνο του Τομέα Δικαιοσύνης καθ ότι τυγχάνει μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου καθώς και μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον, η ΔΗΜ.Τ.Ε. Ρόδου παρουσία του Προέδρου της κ. Ηλία Τσέρκη, της Αντιπροέδρου κ. Μαρίας Καντή, της Γραμματέως κ Ήβης Σακελλαρίου, του Ταμία κ. Γεωργίου Σωφρονά και των μελών κ.κ. Ανδρέα Γιαννακόπουλου και Εμμανουήλ Χατζημανώλη πραγματοποίησε συνάντηση στο Πρωτοδικείο Ρόδου με τον Προϊστάμενο του κ. Βασίλειο Σοφιανόπουλο, τον Προϊστάμενο του Ειρηνοδικείου Ρόδου κ. Τηλέμαχο Χατζηιωαννίδη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Γεώργιο Λαουδίκο, για θέματα που αφορούν τον κλάδο τους. Υπογράμμισαν συγκεκριμένα τα σοβαρά προβλήματα μηχανοργάνωσης και υποστελέχωσης υπηρεσιών που αντιμετωπίζει το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Ρόδου, οι υπάλληλοι των οποίων κατά γενική ομολογία δουλεύουν και πέραν του ωραρίου τους προκειμένου να διεκπεραιώσουν τον μεγάλο όγκο εργασίας.

Επίσης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα έλλειψης τεχνικών μέσων, κατάλληλων χώρων και ηλεκτρονικής διασύνδεσης των υπηρεσιών, προκειμένου να διευκολύνεται στην καθημερινή του επαφή με τα δικαστήρια ο πολίτης, αλλά και οι επαγγελματίες του κλάδου και τα οποίο εξελίσσονται σε μείζονα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ε. Ρόδου κ. Τσέρκης αφού άκουσε προσεκτικά τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Ρ. καθώς και τους παραπάνω Προϊσταμένους και τον Πρόεδρο του Σωματείου Δικαστικών Υπαλλήλων, τους υπογράμμισε ότι επιβάλλεται, εκ των πραγμάτων πλέον, η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των φορέων ούτως ώστε, αφενός να γίνει σαφής επικοινωνία και γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία και αφετέρου να πραγματοποιηθεί συντονισμός δράσεων μεταξύ συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών με απώτερο στόχο την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε θέματα τα οποία τείνουν πλέον να γίνουν διαχρονικά και δυσεπίλυτα.

Για την ΔΗΜ.Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Ρόδου

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας Ο Ταμίας

Ηλίας Τσέρκης Ήβη Σακελλαρίου Γεώργιος Σωφρονάς