Συνάντηση του Γ.Φλεβάρη με τη Διοίκηση του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Με τους ανθρώπους που πρώτοι συναντούν και συνομιλούν με τους επισκέπτες των νησιών μας και τους τουρίστες μας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης. Η Διοίκηση του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Κολοσσός» πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον κ. Φλεβάρη για θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του. Παρών καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης ήταν και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου. Οι κ.κ. Γιάννης Μανιάς, Πρόεδρος του Σωματείου, Στέλιος Καταμπαής, Αντιπρόεδρος και Κων/νος Σκουλάς, Γραμματέας, εξέθεσαν και συζήτησαν τους διάφορους προβληματισμούς τους με τον Αντιπεριφερειάρχη αναλύοντας τους καταλληλότερους τρόπους αντιμετώπισης των τουριστών του νησιού της Ρόδου και γενικότερα όλου του Νοτίου Αιγαίου.

 

Ανάμεσα στα πολλά θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η διευκόλυνση στην πρόσβαση των λεωφορείων σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού η οποία σε ορισμένες κρίνεται ανεπαρκής, η ενίσχυση σηματοδότησης σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου, τα κλαδέματα δέντρων που εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων, το γεγονός ότι δεν έχουν καμία τοπική συλλογική σύμβαση σαν σωματείο, καθώς και την άτακτη στάθμευση οχημάτων που γίνεται στον χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου, πράγμα που δυσχεραίνει την διέλευση των λεωφορείων.

 

Μετά τον κ. Φλεβάρη και ο κ. Ευστρατίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του σωματείου για τους συνεχείς καθαρισμούς που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση από τα συνεργεία της Περιφέρειας αλλά και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, υπό την επίβλεψή του, γεγονός που υπογράμμισε και ο κ. Μανιάς ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους του Σωματείου την Περιφέρεια. Ζήτησε τον εντοπισμό πιθανών σημείων που χρήζουν άμεσης επέμβασης και συντήρησης σε όλο το οδικό δίκτυο. Έπειτα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης ανέφερε ότι με μεγάλη χαρά η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος επιθυμεί να ενημερώνεται από ενημερωμένους ανθρώπους, που στελεχώνουν ανάλογες θέσεις, εργασίας για τα όποια προβλήματα.

 

Έτσι λοιπόν τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης πως η πρώτη εικόνα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες όταν βγαίνουν από την αίθουσα των αφίξεων είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσει το λεωφορείο μέχρι να τους αφήσει στο ξενοδοχείο όπου θα αποβιβαστούν. Είναι σκόπιμο λοιπόν και οι παραμικρές λεπτομέρειες, όπως τυχόν λακκούβες, κλαδιά δέντρων που εμποδίζουν την διέλευση μεγάλων οχημάτων χωρίς αυτά να κάνουν ελιγμό αποφυγής, όπως επίσης και σκουπίδια στις άκρες των δρόμων που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού. Ευχαρίστησε τον κ. Ευστρατίου και μέσω αυτού τους εργαζομένους στην Περιφέρεια και στην Εταιπρόφυκα, για την μεγάλη προσπάθεια και τον πολύτιμο προσωπικό και επαγγελματικό χρόνο που αφιερώνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται και ευχήθηκε στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων καλές γιορτές και επιτυχημένη τουριστική περίοδο για το έτος 2016. Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

οδηγοι πουλμαν εταιπροφυκα 1(1)

Pin It on Pinterest

Share This