Συναντήσεις Δημάρχου με διοικητικά συμβούλια Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου

Το επίμαχο και επίκαιρο θέμα του ΔΗΦΟΔΩ και η επικείμενη απόφαση του ΣτΕ κυριάρχησε στη συνάντηση- συνεργασία που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χαζηδιάκος με το διοικητικό συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση μετείχαν και οικονομολόγοι μέλη Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Οικονομολόγων.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο τάσσεται υπέρ της διατήρησης του ΔΗΦΟΔΩ, με κάποιες τροποποιήσεις και αναφέρθηκε επιγραμματικά στην πρωτοβουλία του δ.σ να εκπονήσει, ένα χρόνο πριν, μελέτη σχετικά με το ΔΗΦΟΔΩ προκειμένου να αρθούν οι όποιες στρεβλώσεις του. Αναφέρθηκε επίσης και στη σύνταξη τεχνικής έκθεσης από το Οικ. Επιμελ. για την πορεία της τοπικής οικονομίας μέσα από τους δείκτες του ΔΗΦΟΔΩ.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε την πεποίθηση του ότι ο δήμος θα δικαιωθεί από το ΣτΕ στο συγκεκριμένο θέμα καθώς ο ΔΗΦΟΔΩ αποτελεί βασικό αιμοδότη της ανάπτυξης της Δωδεκανήσου που διατίθεται για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων σε πολλούς τομείς και τυχόν κατάργηση του θα συρρικνώσει τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.
Επί τάπητος τέθηκαν επίσης και θέματα όπως οι Κοιν.Σ.Επ. που εστιάζουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και την τόνωση της αγοράς της Ρόδου, στην τόνωση κλάδων που τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όλες οι πλευρές τόνισαν την ανάγκη να βοηθηθούν, μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τις Κοιν.Σ.Επ, συμπολίτες μας που είναι στα όρια της φτώχειας.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος δέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τμήματος Δωδεκανήσου (ΤΕΕ). Σκοπός της συνάντησης ήταν σε πρώτη φάση, από τη συνεργασία των δύο φορέων να δρομολογηθούν λύσεις για πλείστα όσα ζητήματα του νησιού και τα οποία αφορούν, κατά κύριο λόγο, έργα υποδομών και περιβάλλοντος.
Τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος με δεδομένη την οικονομική συγκυρία αλλά και τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχει ο δήμος, επεσήμανε ο δήμαρχος. Τόνισε όμως ότι στις άμεσες προτεραιότητες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, ζητήματα χωροταξικά και η ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών του Δήμου (Ροδιακή Έπαυλη, Εθνικό Θέατρο, παλιό νοσοκομείο).
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ιάκωβος Γρύλλης αφού υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας δήμου και ΤΕΕ αναφέρθηκε και σε θέματα πολεοδομικά, Κτηματολογίου, αναβαθμίσεις κτιρίων και άλλα.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος είχε συνάντηση στο γραφείο του με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου. Το θέμα που απασχόλησε και τις δύο πλευρές ήταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης και το θέμα των συχνών στάσεων των ανοικτών λεωφορείων.

Pin It on Pinterest