Συναγερμός για την πτώση του κινεζικού πυραύλου στη Γη: Η Ρόδος στην τροχιά του !

Η Ισπανία έκλεισε σήμερα τον εθνικό εναέριο χώρο της στην Καταλονία και σε άλλες τρεις περιοχές της καθώς αναμένεται να πέσει στη Γη ένα τμήμα πυραύλου Long March 5B. Ο τρόπος που θα πέσει είναι μη ελεγχόμενους, η πτώση θα γίνει σήμερα ή το Σάββατο και κανένας ακόμη δεν ξέρει πού ακριβώς αυτό θα συμβεί.

«Λόγω του κινδύνου που συνδέεται με το πέρασμα του διαστημικού αντικειμένου CZ-5B μέσα από τον εθνικό εναέριο χώρο της Ισπανίας, οι πτήσεις έχουν απαγορευτεί εντελώς από τις 09:38 a.m. μέχρι τις 10:18 a.m. στην Καταλονία και άλλες περιοχές», αναφέρθηκε από τις αρχές μέσω Twitter, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα μεγάλο διαστημικό κινεζικό σκουπίδι, βάρους 23 τόνων και ύψους 10όροφου κτιρίου.

Ο πύραυλος είναι αυτός που έθεσε σε τροχιά το τρίτο και τελευταίο τμήμα του νέου κινεζικού διαστημικού σταθμού Τιανγκόνγκ στις 31 Οκτωβρίου. Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του.

Μολονότι ένα μεγάλο μέρος του πυραύλου θα καεί από την ατμόσφαιρα έως ότου φτάσει στη Γη, ένα μέρος του τελικά -το 20% έως 40% – αναμένεται να πέσει σε αυτήν, πιθανώς στη θάλασσα που καλύπτει το 70% του πλανήτη μας. Εκτιμάται ότι περίπου το 88% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις περιοχές πιθανής πτώσης, αλλά οι ειδικοί πάντως επεσήμαναν ότι οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από το τεράστιο σκουπίδι, είναι μόλις έξι στα 10 τρισεκατομμύρια.

Η Ρόδος βρίσκεται μέσα στις πιθανές τροχιές του πυραύλου μαζί με την Κρήτη και μέρος της Πελοποννήσου

Pin It on Pinterest