Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοπανάκη απο τον πολιτικό κόσμο

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Φώτη Χατζηδιάκου

Ο πρόωρος θάνατος του αγαπητού φίλου, Δημήτρη Τσοπανάκη γέμισε θλίψη και βαθιά συγκίνηση την κοινωνία της Ρόδου, τις μικρές Κοινότητες του τόπου της ιδιαίτερης καταγωγής του, των Απολλώνων και της Σαλάκου, τους φίλους και συγγενείς του, αλλά κυρίως την οικογένεια του.

Ήταν μαχητής σε αγώνες, μικρούς και μεγάλους και αντιμετώπισε, με θάρρος και αξιοπρέπεια το τελευταίο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της υγείας του.

Προσηνής, συνεργάσιμος, ευπροσήγορος, με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια υπηρέτησε ακάματα την Αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό, μέσα από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και την δημοσιογραφία, ως εκδότης της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗΣ» και μέτοχος της ιστορικής εφημερίδας «ΡΟΔΙΑΚΗΣ».

Αρχές και αξίες, με τις οποίες συμπορεύτηκαν με τον αείμνηστο αδελφό του Γιώργο Τσοπανάκη, που τόσο πρόωρα έφυγε και αυτός.

Στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας του, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ο τέως ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη

Μια εμβληματική μορφή της Ρόδου και των Δωδεκανήσων έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν μια δυναμική προσωπικότητα που πρόσφερε πολλά στον τόπο μας.

Ήταν ένας άνθρωπος που κράτησε με στιβαρό τρόπο τα ηνία της ενημέρωσης στη «Ροδιακή» και τη «Γνώμη», υπηρετώντας με ασίγαστο πάθος και οξυδέρκεια τη δημοσιογραφία, όχι μόνο στο πλαίσιο της καταγραφής των γεγονότων, αλλά και στο πλαίσιο της κατάθεσης προτάσεων και παρεμβάσεων για την πρόοδο του νησιού μας.

Ήταν πάντα κοντά σε όλους μας, από όλες τις θέσεις που του εμπιστεύθηκαν οι συμπατριώτες μας, στην αυτοδιοίκηση και τον αθλητισμό.

Στη σύζυγό του, Ελευθερία, τα παιδιά του και την οικογένεια του εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια.

Θα λείψει σε όλους μας. Καλό σου ταξίδι, Δημήτρη!

Μάνος Κόνσολας

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος , ένας ευαίσθητος πολίτης αυτού του τόπου.

Υπηρέτησε τον τόπο του μέσα από την αυτοδιοίκηση, τη δημοσιογραφία αλλά και τον αθλητισμό.

Είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του, είχε πάντα ένα ασίγαστο πάθος για ότι έκανε.

Αγαπούσε τα Δωδεκάνησα, τη Ρόδο και δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από το τόπο του.

Ο θάνατος του αποτελεί μια μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια για όλους μας, περισσότερο για τη γυναίκα του και τα παιδιά του, στους οποίους εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κοσμήτορατης Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοπανάκη

06 Φεβρουαρίου 2023

« Με οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπητού μου φίλου Δημήτρη Τσοπανάκη. Ο Δημήτρης υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και πατέρα, δημοσιογράφου, αυτοδιοικητικού αλλά και προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στα κοινά και έντονη κοινωνική προσφορά. Ο χαμός του δημιουργεί ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην Δωδεκανησιακή κοινωνία. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του και στα παιδία του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη».

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη

για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε σήμερα στη Ρόδο μας, ο τόσο πρόωρος χαμός του Ροδίτη δημοσιογράφου Δημήτρη Τσοπανάκη. Με την επαγγελματική του επάρκεια και ευσυνειδησία, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την υποδειγματική συναδελφική του συμπεριφορά και την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά του νησιού μας, ο Δημήτρης Τσοπανάκης αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό και η απώλειά του κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια της Ρόδου μας.

Αποχαιρετώ ένα καλό μου φίλο και εκφράζω στην οικογένειά του, τους οικείους του και τους συναδέλφους του, τα πλέον θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Δημήτρης Γάκης: Η Ρόδος έχασε το πλατύ χαμόγελο της. 

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης, συνεχιστής της μεγάλης δημοσιογραφικής οικογένεια των Τσοπανάκηδων, έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ενημέρωση μέσω των εφημερίδων ΡΟΔΙΑΚΗ και ΓΝΩΜΗ. Παράλληλα υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια το Ροδιακό αθλητισμό αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δημήτρης όμως ήταν και ένα ανοιχτό βιβλίο. Δεν χρειαζόταν να τον γνωρίζεις πολύ καλά για να καταλάβεις ότι ήταν ένας άνθρωπος του κεφιού της ζωής της παρέας. Εξέπεμπε ένα σπάνιο μίγμα εξυπνάδας και χιούμορ. Χαιρόσουν να μιλάς μαζί του και πολλές φορές εκμεταλλευόμενος την διαρκώς χαρούμενη διάθεση του σκόπιμα να διαφωνείς μαζί του για να μπορέσεις να απολαμβάνεις στο τέλος της κουβέντας το λαμπερό του χαμόγελο να ξεπροβάλλει κάτω από το πλατύ χαρακτηριστικό μουστάκι του. 

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν πάντα ένας προσηνής και ευχάριστος άνθρωπος. Σταματούσε, δεν σε προσπερνούσε. 

Η απώλεια του συγκινεί και θλίβει την Ροδιακή κοινωνία. Στην οικογένεια του, τη βιολογική αλλά και τη δημοσιογραφική, εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ρόδος 6-2-2023

Δημήτρης Γάκης

πρωην Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για την απώλεια

του Δημήτρη Τσοπανάκη

Πώς αποχαιρετά κανείς έναν φίλο και συνεργάτη πολλών χρόνων;

Με τον Δημήτρη συμπορευτήκαμε για δεκαετίες σε κοινές διαδρομές. Δουλέψαμε μαζί. Ζήσαμε μαζί. Περάσαμε πολλά.

Αυτό που πάντα με γοήτευε στον Δημήτρη ήταν ότι ήταν γεμάτος ζωή και βίωνε με πάθος ό,τι αγαπούσε. Στη Δημοσιογραφία, κρατούσε την πένα με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Τον Αθλητισμό, τον υπηρέτησε με απίστευτη ζωντάνια και ενέργεια. Στην τοπική Αυτοδιοίκηση, προσέφερε με την κριτική του ματιά και τη βαθιά γνώση για την ιστορία του τόπου και την κοινωνία μας.

Γιατί ο Δημήτρης είχε ανέκαθεν μια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες. Πάντοτε ευχάριστος, πάντοτε με χιούμορ, συνδύαζε τη γνώση της γενιάς του με την ορμή μικρού παιδιού.

Το γραφείο του στην Περιφέρεια τον περιμένει για ένα ακόμα σχόλιο, ένα ακόμα αστείο, ένα ακόμα ξεφύλλισμα εφημερίδας. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης όμως πήρε σήμερα άλλη θέση. Την παντοτινή του θέση στις καρδιές όλων μας.

Εκ μέρους της άλλης του «οικογένειας» εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποχαιρετώ τον Δημήτρη με βαθύτατη θλίψη.

Ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αλλά πρωτίστως ως φίλος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ελευθερία, στα παιδιά του και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ιωάννη Παππά για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη

Έφυγε σήμερα από κοντά μας, ένας αγαπημένος φίλος, ένας Άνθρωπος δραστήριος, αγωνιστής με ευγένεια και καλοσύνη γεμάτος, ένας άξιος οικογενειάρχης, ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ο οποίος με οτιδήποτε κι αν καταπιάστηκε σημείωσε επιτυχία.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τους κοινούς μας αγώνες για την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη αλλά και την μαχητική του νοοτροπία τόσο στη δημοσιογραφία, όσο και στον αθλητισμό και την αυτοδιοίκηση.

Η αύρα του, η προσφορά και το ήθος του θα λείψουν από την ροδιακή κοινωνία.

Μεγάλη η απώλεια για τον τόπο μας που τόσο αγάπησε και αφιέρωσε τη ζωή του αγωνιζόμενος για την πρόοδο και την ευημερία του.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Pin It on Pinterest

Share This