Σύλλογος Ροδιών Νέας Υόρκης – Μεταφέρουμε την ένθερμη συμπαράσταση, άλλα και την έμπρακτη στήριξη μας στην ιδιαίτερη μας πατρίδα

Με αφορμή το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και τις τεράστιες δραματικές επιπτώσεις που προκαλεί η πύρινη αυτή λαίλαπα στους συμπολίτες, την κοινωνία, και το οικοσύστημα του τόπου μας, ο σύλλογος της Ρόδου Νέας Υόρκης – Απόλλων καθορίζει ως ημέρα θλίψης την χθεσινή, 1η Αυγούστου, 2021.

Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης και ενωμένοι, όλοι οι απόδημοι Ρόδιοι του εξωτερικού, μεταφέρουμε την ένθερμη συμπαράσταση, άλλα και την έμπρακτη στήριξη μας στην ιδιαίτερη μας πατρίδα, τη Ρόδο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εμπλεκόμενους τοπικούς και κρατικούς φορείς, αλλά και τους αμέτρητους εθελοντές που δίνουν αυτή την ώρα μάχη, με ηρωικό τρόπο, για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Προέχει η απόλυτη προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ακεραιότητα της δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας – η προστασία του τόπου μας, των πολιτών, των επισκεπτών και του φυσικού οικοσυστήματος της Ρόδου.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει στο πλευρό της κοινωνίας για να βοηθήσουμε τους πληγέντες και την αποκατάσταση της φύσης, αλλά και ενεργούς στη συζήτηση για να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή θωράκιση του τόπου μας από μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα που προέρχονται είτε από τον ανθρώπινο παράγοντα ή την κλιματική αλλαγή.


Με εκτίμηση για το διοικητικό συμβούλιο

Νίκος Καρτάλης – Πρόεδρος

Ελένη Σακέλλη – Ελένη Σακέλλη

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ