Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του « Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου»

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του « Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου» μετά την ψηφοφορία που έγινε κατά την διάρκεια της πρώτης τακτικής Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2014 στο 3ο Δημοτικό σχολείο Άφαντου. Τα νεοεκλεγέντα μέλη του 7-μελους Διοικητικού Συμβουλίου που έχει εκλεγεί για δυο έτη, είναι:

Τακτικοί

Νικολής Γεώργιος Πρόεδρος

Περγουρας Γεώργιος Αντιπρόεδρος

Κακιβελη Κατερίνα Γενική Γραμματέας

Μαυρίκος Σταμάτιος Ταμίας

Λόγγου Ειρήνη Αν. Γραμματέας

Αναπληρωματικοί

Κουμνάκης Χρηστος Αν. Ταμίας

Χριστοφη Δέσποινα Μέλος

Για τις εσωτερικές ομάδες εργασίας του συλλόγου υπεύθυνοι είναι:

Για το τμήμα παραδοσιακών χορών.

Χατζηκωνσταντίνου Τσαμπικος και Κακουλη Νεκταρία

Για το τμήμα περιβάλλοντος και δραστηριοτήτων στην φύση.

Κακουλης Ηλίας και Πολίτης Νεκτάριος

Τοπικών παραδόσεων.

Φλώρα Μπαρμπαλή

Νεολαίας.

Κική Ανθούλας

Μοντέρνων χορών.

Χριστοφη Νατάσα.

Κοινωνικών εκδηλώσεων.

Γεώργιος Νικολής και Γεώργιος Περγουρας.

Tυπου και δημοσίων σχέσεων.

Γεώργιος Νικολής.

Όπως δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου, Κοινωνικός Λειτουργός, Γιώργος Νικολής « Σκοπός μας όπως αναγράφεται και στην πρώτη σελίδα του καταστατικού μας είναι να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε τις Ελληνικές τοπικές μας παραδόσεις και έθιμα του Άφαντου. Να προστατεύουμε το περιβάλλον γύρω από το Άφαντου και να το διαφυλάξουμε για το μέλλον και όφελος της περιοχής και των παιδιών μας. Προσκαλούμε όλους τους άφαντενους να στηρίξουν την προσπάθεια μας αυτή η οποία μοναδικό και κύριο σκοπό έχει την διατήρηση, προώθηση και αναβάθμιση των Αφαντενων παραδόσεων και γενικά του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Το έμβλημα του συλλόγου μας με την Ελληνική αρχαία κολώνα και το κλαδί ελιάς στο κέντρο συμβολίζουν: H Κολώνα, τον πολιτισμό και το κλαδί ελιάς, το περιβάλλον. Η ελιά ως γνωστόν εκτός του ότι είναι τοπικό προϊόν του Αφαντου, είναι και το ιερό δέντρο του Χριστού και συμβολίζει επίσης την υγεία και την αντοχή. Το όνομα του συλλόγου μας « Παναγια Καθολική» εκτός από τον σεβασμό μας στην Παναγία μας, συμβολίζει και τον χώρο που σήμερα βρίσκεται το γνωστό μοναστήρι της Παναγίας Καθολικής στο Άφαντου και που στον χώρο αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν το σημαντικότερο ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Άφαντου. Ο Σύλλογος μας είναι Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και πολιτικά ανεξάρτητος. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι ο σύλλογος μας θα κρατηθεί μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και όποιος δεν το σέβεται αυτό δεν έχει χώρο στον σύλλογο μας. Αυτά που έκαναν κάποιοι στο παρελθόν εδώ στο Άφαντου που χρησιμοποιούσαν κάποιους συλλόγους ως χώρους κομματικών συμφερόντων, αυτό δεν θα επιτρέπεται σε εμάς . Από τους πρώτους στόχους που έχουμε σαν σύλλογος είναι να καθιερώσουμε στο Άφαντου την γιορτή/φεστιβάλ βερίκοκου. Ως γνωστόν το Άφαντου έχει μεγάλη παράδοση στα βερίκοκα αφού η κοιλάδα του Άφαντου μέχρι τα Κολύμπια είχε αρκετές βερικοκιές οι οποίες δυστυχώς με την εξαγορά της περιοχής για να γίνει το γκολφ και σε συνδυασμό με την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, αρκετές βερικοκιές χάθηκαν, η παράδοση όμως υπάρχει ακόμα και θέλουμε να την αναβιώσουμε για τον τόπο μας και για την πολιτιστική κληρονομιά του Άφαντου.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου είναι 6972155476 για όποιον συνδημότη μας θέλει περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο μας».

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest