Συγκινητικές στιγμές στο αεροδρόμιο της Ρόδου κατά την επιστροφή της μητέρας που επανενώθηκε με τα παιδιά της

Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, κατά την επιστροφή της μητέρας που της πήραν τα παιδιά με μια πρωτοφανή απόφαση δικαστηρίου, αλλά και κακούς ως φαίνεται χειρισμούς απο τους τοπικούς λειτουργούς.

Σήμερα το απόγευμα κατά την επιστροφή της μητέρας με τα παιδιά στη Ρόδο, τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο άλλες μητέρες και συμμαθητές απο το σχολείο των παιδιών, φίλοι και συγγενείς.

Υπενθυμίζουμε πως χθες όπως μετάδωσε τo Rodosreport, ο πατέρας των παιδιών αλλά και μια συγγενής του, συνελήφθησαν καθώς επιχειρούσαν να πάρουν τα παιδιά απο την χωρά , ενω είχε προηγηθεί ρητή εντολή με δικαστική απόφαση που απαγόρευσε την έξοδο των παιδιών απο το νησί της Ρόδου και διέταζε την επιστροφή το παιδιών στην μητέρα τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Πλέον ο πατέρας ειναι υπόδικος για αρπαγή των τέκνων του.

Το νησί της Ρόδου ήταν ανάστατο απο τις “ιδιαίτερες” αποφάσεις του Αρείου Πάγου, που στερούσε τα παιδιά χωρίς ουσιαστικό λόγο απο την μητέρα, οικειοποιώντας αποφάσεις δικαστηρίων στις ΗΠΑ που εκδόθηκαν ερήμην της μητέρας, αφού τα παιδιά και η μητέρα διαβιούσαν στο νησί της Ρόδου , το ίδιο δικαστήριο λίγο καιρό πριν είχε αποφανθεί πάλι πως δεν συντρέχει λόγος τα παιδιά να επιστρέψουν στην Αμερική.

Στην ίδια υπόθεση μετα απο μήνυση του πατέρα συνελήφθησαν δυο εκπαιδευτικοί οι οποίοι καταγγέλθηκαν οτι έδωσαν τα παιδιά στη μητέρα, μάλιστα οι τοπικοί δημόσιοι λειτουργοί σε πρωτοφανείς αποφάσεις απήγγειλαν κακουργηματικές πράξεις στους εκπαιδευτικούς.

Η όλη υπόθεση με τις συλλήψεις εκπαιδευτικών, την σύλληψη της μητέρας και την απομάκρυνση των παιδιών απο την μητέρα, αναστάτωσαν τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και άλλους γονείς που προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εξω απο το Δικαστικό Μέγαρο.

Με εξαιρετικούς νομικούς χειρισμούς απο τους συνηγόρους της μητέρας Γ. Μαυρομμάτη, Στέλιο Κιουρτζή και Αρ. Τσάτσο αλλά και την δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, τα παιδιά παραδόθηκαν πάλι στην μητέρα.

Την ίδια ώρα η πλευρά της μητέρας, αναμένεται να κινηθεί και νομικά κατά των κρατικών λειτουργών, αφού όπως ισχυρίζεται διαστρεβλώθηκε κατά το δοκούν η νομοθεσία πρός όφελος του πατέρα, ενώ κατήγγειλε και αστυνομική βία. Ο συνήγορός της μητέρας κ.Μαυρομμάτης διαμήνυσε πως θα γίνουν και ενέργειες προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς ισχυρίζεται πως υπάλληλοι του δεν εφάρμοσαν ορθά τον νόμο.

Για την όλη υπόθεση δεν έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση απο την πλευρά του πατέρα που εκπροσωπείται απο τον δικηγόρο Δημήτρη Βερβέρη.

Pin It on Pinterest