Συγκέντρωση τροφίμων για καρκινοπαθείς από τον Σύλλογο Στήριξης Kαρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Τη στήριξη και την συμπαράσταση της ροδιακής κοινωνίας, προκειμένου να μην λείψει από το εορταστικό τραπέζι τίποτα, σε οικογένειες καρκινοπαθών που δοκιμάζονται, ζητά ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.
Οι οικογένειες καρκινοπαθών στα Δωδεκάνησα που έχουν περιέλθει σε ένδεια εξαιτίας της ασθένειας, δυστυχώς είναι πολλές και η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη σε οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν θα πρέπει να στερηθούν τίποτα από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με δύναμη για τη ζωή», έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων στα γραφεία του, που βρίσκονται εντός του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Οι ώρες συγκέντρωσης των τροφίμων είναι καθημερινά από τις 09:30 έως τις 12:30 το μεσημέρι.
Όπως εξήγησε στη «δ» η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Κρητικού, ο σύλλογος στηρίζει σε τακτική βάση οικογένειες που εκτός από την ασθένεια έχουν να αντιμετωπίσουν και το μεγάλο πρόβλημα της επιβίωσης, που προκύπτει από την αδυναμία εργασίας. Ωστόσο επειδή οι ανάγκες μεγαλώνουν και το ταμείο του Συλλόγου δεν μπορεί να σηκώσει όλοι το βάρος, ζητείται άλλη μια φορά η στήριξη της ροδιακής κοινωνίας, που έχει αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία της.

Όπως έκανε γνωστό η κ. Μ. Κρητικού, σε εβδομαδιαία βάση, διανέμεται δωρεάν κρέας σε οικογένειες καρκινοπαθών με τη στήριξη του κ. Α. Γιακουμάκη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Κέντρο Κρέατος και Τιμής» και επιπλέον πολλά έκτακτα και τακτικά έξοδα καλύπτονται από το ταμείο του Συλλόγου. Ωστόσο, οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς και γι αυτό ξεκίνησε η συγκέντρωση τροφίμων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες δεκάδων οικογενειών.

Να σημειωθεί ότι στην Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου, περισσότεροι από 400 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία σε μηνιαία βάση, ενώ περίπου εξετάζονται σε μηνιαία βάση παλαιά και νέα περιστατικά που φτάνουν τα 250.