Σχόλιο του Τάκη Πότσου για το ταξίδι του Δημάρχου στη Γερμανία και τη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Το διήμερο ταξίδι του Δημάρχου   στην  Γερμανία , όπου  είναι προσκεκλημένος  μαζί  με άλλους  δημάρχους  κυρίως  νησιώτικων  Δήμων  για να ενημερωθεί  για  λειτουργίες  και  διαδικασίες  διαχείρισης  αστικών  αποβλήτων, δεν έρχεται σαν «κεραυνός εν αιθρία».

Έρχεται σε συνέχεια των κεντρικών πολιτικών κατευθύνσεων της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων, τις οποίες έχουν υιοθετήσει οι προηγούμενες και η σημερινή τοπική διοίκηση με εισηγήσεις « επίλεκτων» τεχνοκρατικών στελεχών και που σκοπό έχουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των αποβλήτων σε τομείς, όπου είναι σίγουρη η κερδοφορία των ιδιωτικών φορέων του κεφαλαίου, και το  κόστος να πληρώνει ο λαός με αυξημένα τέλη.

Για τα απόβλητα είναι αναγκαίος ένας  κεντρικός   σχεδιασμός,  που να εξασφαλίζει  την  βιώσιμη  μακροχρόνια  λειτουργία  του  συστήματος και να  παίρνει  υπ’οψιν  του  τις  λαϊκές  ανάγκες  και  κυρίως  να τις  υπηρετεί.

Στην διαδικασία αυτή να εξασφαλίζονται  θέσεις  εργασίας,  σε  δημόσιο  φορέα  και  ο ουσιαστικός  έλεγχος  για  την  προστασία  του  περιβάλλοντος.

Οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στα πλαίσια των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, της ανταποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας προσβλέπουν στην   εισδοχή των επιχειρηματικών ομίλων και στον τομέα των αποβλήτων. Δραστηριότητα η οποία καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού, είναι όμως χρυσοφόρα για το κεφάλαιο.

Ένα ακόμα παράδειγμα το πώς αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη όσοι διαχειρίζονται την πολιτική της Ε.Ε.

Ένα πρόσθετο κριτήριο για ψήφο στις επικείμενες εκλογές, για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ρόδος 14-1-2015