Σχεδιασμός πενταετίας για τη Μεσαιωνική Πόλη

Η εξεύρεση της χρυσής τομής σε ένα πρόγραμμα πενταετίας για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης ήταν ο στόχος της συνεδρίασης της δημοτικής κοινότητας Ρόδου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι παρουσία του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου και εκπροσώπων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο συγκερασμός των απόψεων ώστε να βρεθεί η κοινή συνισταμένη χωρίς από τη μια να ζημιωθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και να μπουν κανόνες τόσο για το ωράριο λειτουργίας της μουσικής όσο και για την εν γένει λειτουργία των καταστηματαρχών και των κατοίκων.

Η συζήτηση διεξήχθη παρουσία επιχειρηματιών, εκπροσώπου  της ΕΛΑΣ, καθώς και των κατοίκων της Μεσαιωνικής Πόλης κι έγινε καταγραφή των απόψεων όλων των πλευρών προκειμένου στην πρώτη συνεδρίαση του Ιανουαρίου του 2015 να ψηφιστεί ο κανονισμός που θα διέπει τη λειτουργία της.

Δίνοντας το στίγμα ο πρόεδρος της Πόλεως Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους να μπουν οι όροι, να υπάρξει αυστηρότητα και να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους επανειλημμένα δημιουργούν οχλήσεις.

Ο νέος κανονισμός θα περιλαμβάνει και τη χρήση κοινόχρηστων χώρων και ο σχεδιασμός θα είναι μακρόχρονος.

“Όπου χρειαστεί θα γίνουν τομές” ξεκαθάρισε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι η συζήτηση θα ανοίξει και για όλες τις άλλες περιοχές του νησιού με ανάλογη δραστηριότητα.

Pin It on Pinterest