Στράτος Καρίκης: “Θέλουμε τη Ρόδο πρώτη στην καρδιά μας και στις πράξεις μας”

Ακολουθεί η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου  Στράτου Καρίκη από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Ροδίων Όραμα” :

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια.

“Αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκλεκτοί συνεργάτες μου,

αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω βαθύτατα για την παρουσία σας εδώ με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.

Όλοι εσείς, βρίσκεστε εδώ και μεταφέρετε το μήνυμα της νίκης για την παράταξή μας.

Ο συνδυασμός μας, ‘Ροδίων Όραμα’ ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες με στόχο να συμμετέχει δυναμικά στις εκλογές της 18ης Μαΐου και απώτερο σκοπό να κερδίσει την Δημαρχία της Ρόδου και να υλοποιήσει το όραμα όλων των Ροδίων που είναι να ξαναδούν το νησί μας στην θέση που του αξίζει.

Επιλέξαμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, χωρίς κομματικές ταμπέλες, πλαισιωμένο από έμπειρα στελέχη στην πολιτική αλλά και νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη και όραμα για δουλειά. Στην παράταξή μας υπάρχουν άνθρωποι καταξιωμένοι στην τοπική μας κοινωνία, έμπειρα στελέχη της πολιτικής αλλά και νέα πρόσωπα που μπαίνουν δυναμικά στη μάχη για να παλέψουν για το αύριο του τόπου μας. Υπάρχουν επίσης ενεργοί πολίτες, άνθρωποι που θέλουν το καλύτερο για το νησί μας που θέλουν την αλλαγή και δεν συμβιβάζονται με τα δεδομένα. 

Προσπαθήσαμε να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας και να συσπειρώσουμε όλους τους ενεργούς πολίτες, τα έμπειρα στελέχη στην πολιτική ζωή του τόπου μας, τους επιτυχημένους στους τομείς τους, τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θέλουν να δουλέψουν για να χτίσουν το αύριο του νησιού μας.

Σύνθημά μας είναι η Ισότιμη συμμετοχή και η Ισόρροπη ανάπτυξη. Θέλουμε ο κάτοικος ακόμη και του πιο απομακρυσμένου χωριού να μην αισθάνεται αποκομμένος από το δήμο. Τα χωριά μας πρέπει να μείνουν ζωντανά και οι κάτοικοι τους επιβάλλεται να έχουν ίση αντιμετώπιση σε όλους τους τομείς, όπως της καθημερινότητας και της ανάπτυξης. Και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δεν περιορίζεται για εμάς μόνο στην πόλη της Ρόδου και στις γειτονιές, αλλά σε κάθε χωριό ξεχωριστά.

Παρά τα εμπόδια, τον διχασμό, τον πόλεμο χαρακωμάτων, εμείς αποδείξαμε ότι στεκόμαστε στα πόδια μας, και είμαστε εδώ με αίσθημα ευθύνης για να ενώσουμε και να δουλέψουμε για τον τόπο μας.

Μένουμε μακριά από κόντρες και αντιπαραθέσεις. Δεν κοιτάμε τις πολιτικές αποχρώσεις. Δεν μας αγγίζουν αυτές οι τακτικές. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Μας ενώνει το κοινό όραμα για τη Ρόδο μας.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, σε όλους όσους συμμετέχουν στον συνδυασμό μας, σε όλους εκείνους που μας στήριξαν και να στηρίζουν σε κάθε μας βήμα και στις προσπάθειές μας.

Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν αφήνουν περιθώρια να επαναπαυόμαστε. Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να θέσουμε και πάλι το νησί σε ορθή τροχιά.

Σε κάθε σταθμό της περιοδείας μου με τους συνεργάτες μου, συναντούμε ανθρώπους και βλέπουμε στα μάτια τους ζωγραφισμένη την προσμονή για το καλύτερο. Διακρίνεται πλέον καθαρά η ανάγκη του κόσμου να αφήσει πίσω το παλιό και το φθαρμένο. Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν σε εμάς την ελπίδα, μας εμπιστεύονται ότι μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις τύχες του τόπου μας. Αποτελεί χρέος και απόλυτη δέσμευση για εμένα προσωπικά και για όλα τα μέλη της παράταξής μας να δικαιώσουμε τους συνανθρώπους μας οι οποίοι εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες σε εμάς. Προχωράμε δυναμικά και ανοίγουμε νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες. Ανοίγουμε το δρόμο για να οδηγηθεί η Ρόδος και πάλι στο βάθρο του νικητή!

ΣΗΜΕΡΑ από το εκλογικό μας κέντρο, το μήνυμα είναι ένα

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Όλοι εμείς, στην παράταξη ‘Ροδίων Όραμα’ δεσμευόμαστε ότι την επομένη των εκλογών, όποια ημέρα κι αν είναι αυτή, θα προχωρήσουμε για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Οι αρχές μας, καταγράφονται στο φυλλάδιό μας το οποίο έχετε στα χέρια σας και αναλύει όλες τις κατευθυντήριες γραμμές και το πρόγραμμά μας σε όλους τους τομείς, τη διοίκηση του Δήμου, την καθημερινότητα, την πρόνοια και τη στήριξη των αδυνάτων, τον τουρισμό, την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του νησιού, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την ενίσχυση του τομέα Υγείας…

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε τη Ρόδο που όλοι μας προσδοκούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε για να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας. Δεν υποσχόμαστε και δεν περιμένουμε ότι όλα θα είναι εύκολα. Υποσχόμαστε όμως εργατικότητα, μαχητικότητα και δυναμισμό. Αυτό το τρίπτυχο αποτελεί μία πολύ καλή βάση στο δρόμο προς την επιτυχία. Την επιτυχία προς όφελος όλων μας.

Φίλες και Φίλοι, Ροδίτισσες και Ροδίτες,

Στέκομαι απέναντί σας με αίσθημα ευθύνης και με την υπόσχεση, ότι ως νέα δημοτική αρχή θα δώσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας.

H δύναμή μας πηγάζει από τα μηνύματα αγάπης, στήριξης και εμπιστοσύνης που έρχονται καθημερινά από όλους τους συνδημότες μας, από την πόλη της Ρόδου, αλλά και από κάθε χωριό χωριστά.

Σήμερα

 • Γυρίζουμε  την πλάτη  στο παλιό,  ανοίγουμε  το δρόμο στο καινούργιο. Βάζουμε  μπροστά  νέους  ανθρώπους, νέες  ιδέες, δημιουργούμε νέα  πραγματικότητα.
 • Διώχνουμε  μακριά  τον παλαιοκομματισμό και τις διαχωριστικές γραμμές,  φέρνουμε  στο νησί μας   την αισθητική που του ταιριάζει.
 • Καταδικάζουμε αυτούς που χωρίζουν  και «βάφουν»  τους  ανθρώπους με τα πολιτικά χρώματα.
 • Απογοητεύομαι  όταν συναντώ   ανθρώπους  που συνεργάσθηκα  να είναι αδύναμοι  να  κάνουν υπερβάσεις, να παραμένουν  στο μέτριο  και προβάλλουν  ως  αδυναμία  συνεργασίας  το γεγονός,  ότι ανήκουν  σε άλλους πολιτικούς χώρους και ως άλλοθι   την κομματική πειθαρχία.
 • Τα χρώματα  αναδεικνύουν  την αισθητική και τη φύση  όχι την ανθρώπινη  ύπαρξη
 • Απογοητεύομαι να βλέπω  να εκλέγονται  και να συνεχίζουν   την πορεία  τους  στην αυτοδιοίκηση  άνθρωποι χωρίς όραμα,  δυναμική, δυνατότητες, άνθρωποι  που καταδικάζουν  τον  τόπο  μας  στη  μετριότητα.

Ήλθε  η ώρα  να τους βάλουμε   στο  περιθώριο. Να  εκλέξουμε  ανθρώπους  που θέλουν, ξέρουν και μπορούν. Ανθρώπους  με αισθητική, δύναμη  και όραμα.  

Λέμε  όχι στο μέτριο  δεν ταιριάζει   στη Ρόδο μας!

Προτείνουμε   ανώτατο όριο  εκλογής   του δημάρχου  στο δήμο  τις δύο (2) θητείες.   Ηθική  δέσμευση μας  να το τηρήσουμε.

Κανένας  δεν είναι  αναντικατάστατος  και πάντα  κάποιος επόμενος είναι καλύτερος από τον προηγούμενο .

Διδάσκουμε  στα παιδιά μας  αυτές  τις αρχές  με το προσωπικό παράδειγμα  μας. Δεν σκοπεύουμε να βολευτούμε στις αναπαυτικές καρέκλες του δημαρχιακού μεγάρου. Ερχόμαστε για να δουλέψουμε, για να συγκρουστούμε, να αγωνιστούμε για να αλλάξουν προς το καλύτερο οι τύχες του νησιού μας.

Οι  Ροδίτες  και οι Ροδίτισσες  λέμε  όχι  σε  κομματικούς  συνδυασμούς, λέμε  όχι  σε αυτούς  που δεν τολμούν   τις υπερβάσεις, λέμε όχι  σε αυτούς  που προτάσσουν το κομματικό συμφέρον   μπροστά   στο συμφέρον   του νησιού και των ανθρώπων  του.

Λέμε  όχι  σ΄αυτούς που είναι  γαντζωμένοι  στην εξουσία. Λέμε όχι στις τακτικές που ακολουθούνται τις τελευταίες δεκαετίες και είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ρόδος στο μαρασμό και σήμερα να κλυδωνίζεται έντονα από την οικονομική κρίση, ενώ θα μπορούσε να την αντιμετωπίζει με απόλυτη αυτάρκεια.  

Δεν φειδόμαστε κόπων και προσπαθειών γιατί:

 • Θέλουμε τη  Ρόδο που αξίζει   σ’ εμάς  και τα παιδιά μας.
 • Θέλουμε  τη Ρόδο που αξίζει  στους επισκέπτες μας.
 • Θέλουμε  τη Ρόδο που μας  άφησαν  οι πατέρες,  οι μητέρες, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.
 • Θέλουμε  τη Ρόδο παγκόσμιο  κέντρο τουρισμού  και πολιτισμού.
 • Θέλουμε τη Ρόδο   πρώτη  στην καρδιά  μας  και  στις  πράξεις μας.

Κάνουμε  πράξη  όλα  αυτά  που σκέφτεται  για το  νησί μας  ο κάθε  Ροδίτης  και Ροδίτισσα.

Βάζουμε  τη Ρόδο  μας  στο παγκόσμιο  βάθρο που της αξίζει.

Βάζουμε  ξανά  τη  Ρόδο  στη καρδιά των  επισκεπτών  μας.

Διώχνουμε  μακριά   τον προβληματισμό   και την απογοήτευσή  τους.

Αποκαθιστούμε  την εμπιστοσύνη  των πολιτών  στο δήμο  και τους  διοικούντες.

Ο Δήμαρχος και οι αιρετοί  υπηρετούν  τον τόπο  και τους ανθρώπους του μακριά  από κάθε  σύνδρομο  εξουσίας.   Απλοί  και ταπεινοί.

Πίσω  από τους πολίτες  αλλά  μπροστά   από τα προβλήματα.

Τα πάντα  ανοικτά  και διάφανα  και  κυρίως   ανοιχτές  πόρτες   για  τους πολίτες .

Τη συγκίνηση   για τη σημερινή  ωραία συνάντησή μας  διαδέχεται  η δυνατή  και μοναδική  θελησή μας να κάνουμε  πράξη όλα  αυτά που σκεπτόμασθε  και δυστυχώς δεν γίνονται,  να  οραματισθούμε  τη Ρόδο  τη δική μας   και των παιδιών μας,  να αφήσουμε   πίσω το παρελθόν  και να ζωγραφίσουμε   με πράξεις   το παρόν  και το μέλλον  του μοναδικού  τόπου μας .

Θέλω για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ

Που μας εμπιστεύεστε

Που μας στηρίζετε

Που μας δίνετε δύναμη

Σας ζητώ την ψήφο σας για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει και αυτό που αξίζει η ΡΟΔΟΣ ΜΑΣ!”

Pin It on Pinterest