Στους επτά μήνες η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου

Μία σημαντική αλλαγή που αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, καθώς από την 1η Φεβρουαρίου η ισχύς τους για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου (ή μία για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson) θα λήγει στους επτά μήνες.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, καθώς θα χρησιμοποιείται κανονικά για ταξίδια στην Ευρώπη.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.

Για το ζήτημα με την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε απόφαση για επέκταση της υποχρεωτικότητας».

Διάθεση self test και στα σχολεία

Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων, ενώ για τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία είπε ότι όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες.

«Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε επίσης ότι από Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest