«Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» – Συναυλία στο Θέατρο της Αποκάλυψης στην Πάτμο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στη συναυλία του Βασίλη Γισδάκη με τίτλο «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.15, στο Θέατρο της Αποκάλυψης στην Πάτμο.

Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα σε μεγάλους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, στο πρώτο μέρος της οποίας παρουσιάζονται έργα του Μάνου Χατζιδάκι. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Σταύρου Ξαρχάκου, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δήμου Μούτση, Νίκου Ζούδιαρη, Μίμη Πλέσσα κ.ά., αναφορές στο ρεμπέτικο και στη δισκογραφία του καλλιτέχνη.

Ο Βασίλης Γισδάκης, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς, υπήρξε από τους τελευταίους συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι. Η αισθαντική φωνή, η ευαισθησία, η λυρική του αφηγηματικότητα και η πολύπλευρη εκφραστική του δεινότητα αποτελούν κύρια στοιχεία της ερμηνείας του. Μαζί του, στο πιάνο και το τραγούδι, η από ετών συνεργάτιδά του Δέσποινα Στεφανίδου, μουσικός με σημαντική πορεία και πολλές συνεργασίες στον χώρο.

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την εγγραφή της Πάτμου στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (1999-2019).

Είσοδος ελεύθερη.