Στον χάρτη των απαιτήσεων των Τούρκων και η Ρόδος

Έναν προκλητικό χάρτη με τα ελληνικά νησιά που αξιώνει η Άγκυρα να αποστρατιωτικοποιηθούν δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Στον χάρτη οι Τούρκοι έχουν εντάξει τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Ρόδο και πολλά ακόμα νησιά.

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως εάν η Ελλάδα δεν αποσύρει το στρατό της από τα εν λόγω νησιά, η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προσκομίζοντας «ντοκουμέντα» ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδης, σχολίασε ότι το εν λόγω δημοσίευμα ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε και διαψεύσθηκε από την τουρκική κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι μένει να φανεί τι θα γίνει στο ΝΑΤΟ, ωστόσο πρόθεση της ότι πρόθεση της Τουρκίας είναι σε περίπτωση που θέσει η Ελλάδα ζητήματα στο ΝΑΤΟ να απαντήσει με τον δικό της τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This