Στο νοσοκομείο ο σκληροπυρηνικός αρνητής Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που νοσεί με κορονοϊό

Στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε τελικά την Τετάρτη (1/12) ο Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τα τελευταία 24ωρα. Ο μητροπολίτης Κοσμάς, όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ είναι ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς αρνητές του κορονοϊού, ενώ είχε αρνητική στάση στην χρήση μάσκας μέσα στην εκκλησία.

Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως είχαν συστήσει οι θεράποντες γιατροί του.

Σύμφωνα με το agrioniopress.gr, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον Μητροπολίτη λίγα λεπτά μετά τις 17:00, από το σπίτι του όπου παρέμενε μετά τις 18 Νοεμβρίου, όταν βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο Μητροπολίτης λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο, ενώ αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

 Ο ίδιος είχε κηρύξει πόλεμο στα μέτρα: «Σήμερα που μας λένε να μπαίνουμε στους Ναούς και να φοράμε μάσκες για να μην μολυνθούμε (…) Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε (…) Κι εμείς φοβόμαστε να πάμε να προσκυνήσουμε για να μην μεταδοθούν ασθένειες;» 

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This